Akkurat som skikjøringa, er stisyklinga på Sunnmøre i topp- klasse, og veldig spektakulær. Joda, innimellom er det vel bratt og knotete, men like ofte snakker vi om verdensklasse på to hjul –ikke minst i Fjørå, Liabygda og Ljøbrekka, ikke langt fra mer kjente Stranda.
Som på vinteren finner du de beste opplevelsene gjennom toppturer. Ofte er det rett og slett for bratt til å sykle opp, så regn med å dytte sykkelen en god del, og pass på å ha heldempet sykkel som takler hissig stisykling når du skal ned igjen. Jordbærparadiset Valldal er et godt utgangspunkt for stisykling på Sunnmøre. Derfra når du enkelt stiene ved Fjørå (for eksem- pel Mefjellet) og Liabygda (gå ikke glipp av Liahornet, rett ovenfor bygda).
Har du god tid anbefales også en avstikker til Romsdalen for å teste stiene rundt Åndalsnes og Isfjorden. Også her finns finfin topptursykling.
Hvis du ikke kjører egen bil, ta fly til Ålesund eller Molde, og buss eller tog videre. 

Alle terrengsyklister har hørt om Whistler, uansett om hjemlandet er Norge, England eller et eller annet land i Sør-Amerika. Alle syklister får et drømmende blikk når de hører om Whistler. Stedet er verdensberømt, og den første skidestinasjonen som ble en skikkelig sykkeldestinasjon sommerstid. Gjennom årenes løp har den kanadiske byen blitt en smeltedigel med folk av alle nasjonaliteter som vil oppleve den verdenskjente syklinga, for- trinnsvis i Whistler Bike Park.

Parken har blitt et forbilde for sykkelparker over hele verden. Her skapes og vokser trender når alt fra nybegynnere til proffer ruller forbi. Slik har det vært i 20 år, og ingenting tyder på at sykkelinteres- sen minsker. Sykkelparken i Whistler er fantastisk, og utrolig velbygd, her fins noe for alle, uansett om du er nybegynner eller proff.