Hafjell inviterer til whip off-konkurranse i det nye hoppanlegget, fire andre konkurranser og en rekke aktiviteter under sesongavslutningen 6.-8. oktober. Her er Are Tallaksrud på sesongstarten i juni. Foto: Bent Broklev

Hafjells avslutningshelg

Hafjell feirer sykkelsesongen med konkurranser, teknikk-samling og afterbike. Se hva som venter!

I hele høstferien holder Hafjell Bike Park åpent fra klokka 10 til 17, og helga 6. til 8. oktober feires sesongavslutningen med et rikholdig program, inkludert teknikksamling med blant annet Brage Vestavik og Hilde Sangesland Strædet i regi av IVRIG, aktiviteter, konkurranser og afterbike fest.

Kvesse konkurranseklørne
I år lanseres to nye konkurranser, både videokonkurranse for beste edit gjort i løpet av høstferien (30. september til 7. oktober) og pumptrack-konkurranse i det nye anlegget ved Øyer skole på fredag kveld. I pumptracken konkurreres i tre kategorier: Raskeste tid på tre runder, lengst tid på en runde uten å tråkke og uten å stoppe, samt beste kostyme. Ferdigprodusert film i videokonkurransen må leveres innen klokka 19.30 på lørdag 7. oktober.

Videre kommer klassikeren King/Queen of the Mountain fra 2006 tilbake. Konseptet er enkelt: Fellesstart på toppen av fjellet og førstemann ned til Bike Shopen, med valgfri løype.

– Med valgfri løype menes eksisterende løype eller grusvei. Det er ikke lov å sykle rett ned skiløypene eller hoppe over gjerder, presiserer Knut Løkås, som er daglig leder i Hafjell Bike Park.

Han frister med vandrepokal, produktpremier og gratis sesongkort for sykkelsesongen 2018.  Konkurransen er begrenset til 30 deltakere i hver klasse, og her kreves lisens eller engangslisens for å delta.

Strava-konkurransen lørdag 7. oktober skal kåre den som logger flest høydemeter i løpet av åpningstida. Det er gratis å delta, og vinneren premieres med gratis sesongkort for sykkelsesongen 2018.

Whip off konkurransen, som ble arrangert for første gang under åpningshelga i juni er også tilbake. Den arrangeres i bunnen av anlegget lørdag klokka 17.30. Det kjøres to klasser, en på det lille hoppet og en på de store hoppene, og Løkås frister med uttrekkspremier.

Les også: Heftige Hafjell 

Påmeldingsfristen til alle konkurranser er torsdag 5. oktober og gjøres på e-post

Sykkelteknikk for alle
Også i år blir det teknikksamling i regi av Fri Flyt Leserturer og IVRIG under avslutningshelga 6. til 8. oktober. Tidligere har IVRIGs teknikksamling vært et jentetilbud, men stor etterspørsel gjør at det er åpent for alle i år.

– Vi ønsker å motivere flere til å begynne med sykling. Denne helga skal handle om å teste komfortsonen, få troen på seg selv, fokusere på gleden ved å sykle sammen med andre, og ikke minst ha det veldig gøy, sier Linn Cecilie Mæhlum, som er en av initiativtakerne i IVRIG.

Slik gikk fjorårets utgave av samlingen: Sesongavslutning med OL-floke 

På pensum står grunnleggende prinsipper som posisjon på sykkelen, svingteknikk og blikk. Det vil også bli en enkel gjennomgang av hva man bør ha med i sekken på tur, hva man gjør med sykkelen før og etter sykling og enkel gjennomgang av teknisk oppsett og, justeringer og reparasjoner.

Samlingen er begrenset til 16 deltakere og på meldingsfrist er 1. oktober. Mer informasjon. www.leserturer.no

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse