SUP: Slik så det ut da Kai Lenny satte å en hydro foil på et SUP-brett. Foto: Skjermdump

– Mest spennende innen vannsport på ti år

Kai Lenny surfer flere kilometer av gangen i en hastighet på over 30 kilometer i timen med dette SUP-brettet.

– Da jeg stod på foilen så jeg umiddelbart inn i framtiden. Dette ER framtiden. Det er alt jeg vil gjøre. Jeg har nok aldri vært mer begeistret for stand-up-race før, sier surf- og SUP-stjerne Kai Lenny begeistret da han tester brettet.

Lenny har satt en hydrofoil på et lett SUP-brett, og resultatet er vanvittig. Foilen gjør at han kan bruke havdønningen i medvind til å nærmest fly bortover vannet. Navnet på brettet er Naish Malolo SUP Hydrofoil, og da Lenny testet det fikk han en fart på over 30 kilometer i timen.

– Nå var det ikke noe problem å komme seg over en mil bortover. Dette var mer gøy enn hardt, sier Lenny.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TESTER: Her tester han brettet. Foto: Skjermdump

Christian Nerdrum i Fri Flyt har fulgt vannsport tett i flere tiår, og er full av begeistring over nyvninngen Lenny viser frem. 

– Dette er det mest spennende som har skjedd innen vannsport de siste ti årene. Vi må tilbake til starten av kiting eller SUP for å finne noe som er like oppsiktsvekkende og potensielt, sier Nerdrum.

Han understreker at hydrofoil slettes ikke er nytt, men at dette produktet ikke ligner noe man har sett før.

– Hydrofoil er jo ikke noe nytt i seg selv. Faktisk drev de med hydrofoil på windsurfing allerede på 70-tallet. Laird Hamilton blåste liv i det igjen da han tauet seg inn på store bølger med surfbrett og snowboardbindinger. I senere tid har det blitt en egen gren innen kite. Det som er nytt, er at Kai Lenny surfer havdønner flere kilometer av gangen. Med foilen er det forresten mer som å fly. Helt lydløst uten kontakt med vannoverflaten. Får du muligheten til å prøve en foil i en eller annen variant, er det bare å melde seg på. Det er en vanvittig spesiell følelse, sier Nerdrum.

Se filmen her:

TESTER: Kai Lenny var stum av begeistring over nyvinningen. Foto: Kai Lenny

Annonse
Annonse
Annonse