Det sier den legendariske surferen Shannon Ainslie, som til daglig bor i Sør-Afrika. Han er en av coachene når Ivrig inviterer til surfecamp for jenter i Lofoten i høst.

– Han er i Lofoten noen uker hvert år for å surfe. Det sier litt om hvor fantastisk surfen er i Lofoten, sier campsjef  Sara Bianca.

Shannon Ainslie er utdannet surfecoach, og han har med seg den erfarne surferen Kristian Breivik på camp-helgen i slutten av september.

ERFAREN LOFOT-FAN: Surfcoach Shannon Ainslie bor i Sør-Afrika, men tar turel til Lofoten hvert år for å surfe.

– Surfeturene våre til Lofoten har vært veldig populære, ikke bare fordi Lofoten er Lofoten, men også fordi surfen er utrolig bra. På høsten er bølgene mindre, men stabile og veldig bra for å lære surf, sier Sara Bianca.

– Hva er det som gjør Lofoten så spesielt?

– De fleste som drar på surfecamp i dag drar til Portugal og Bali, da det er varmt i været, varmere i vannet og man kombinerer det gjerne med sommerferie eller en vennetur.

Men skal man virkelig oppleve noe annerledes, er Arctic surf det mange nå drømmer om å oppleve en gang i livet. Og da er Lofoten perfekt!

Det blir kursing på alle nivåer i Lofoten, så campen skal passe både for de som ikke har surfet før, og mer erfarne surfejenter. 

– De fleste som er med har prøvd surf et par ganger før, men ønsker å lære mer. Alle kommer seg opp på brettet og klarer å ta bølgene som er en helt magisk opplevelse for jentene. Ved siden av kursingen er det sosiale alltid viktig på en slik tur. Vi bor rett i vannkanten hvor Lofotfjellene går rett opp fra havet. Det er magisk å ta morgenkaffen på verandaen! Vi lager middag sammen, og er det tid tar vi en tur til fjells eller bare koser oss på kveldstid.

Les mer om surfecampen her!

Se film fra fjorårets camp i Lofoten: