Terje Skulstad skal på befaring med Byrådet i Oslo på mandag angående en stående bølge i Akerselva. Målet er å få laget en tilsvarende bølge som allerede finnes i München slik at Oslo-folk og -turister kan få et aktivitetstilbud utenom det vanlige. Foreløpig kan Skulstad melde om kun positive tilbakemeldinger byråkratiet. 

Det finnes en god del elver i Norge som lar seg surfe på med brett, men vi kjenner enda ikke til noen plasser i Akerselva som former vannmassene fordelaktig. Derfor trengs det noen ingeniørmessige inngrep. At bølgen blir like heftig som den på Glomma er usannsynlig, men hvis dette skal bli et opplegg for hvermannsen er det uansett best sånn. Selv om entusiastene på Norges største elv foreløpig har plettfritt «rulleblad», er surfingen her langt fra risikofritt. 

Den siste tiden har Terje Skulstad jobbet med å sanke underskrifter på facebooksiden Ja til surfebølge på Akerselva

– Poenget med stemmesankingen er ganske enkelt at vi lever i et demokrati. Flertallet bestemmer.

LES OGSÅ: Oslo kan få surfebølge

LES OGSÅ: Her surfer de på Glomma

– Det høres jo enkelt ut?
– Så enkelt er det dessverre ikke. Underskriftskampanjen er bare en del av planen. Like viktig i dette arbeidet er å engasjere forbund, klubber og private aktører med interesser av en surfebølge i Akerselven til å skrive et støttebrev. I støttebrevet har jeg bedt dem om å beskrive hvorfor de ønsker en surfebølge i Oslo, hvor mange medlemmer de har og hva de mener det vil bety for Oslo.

Siden Skulstad mener de kun har én sjanse til å overbevise politikerne, har de jobbet med å forbedre og konkretisere prosjektplanen, plasket rundt i Akerselva, tatt målinger og prøvd sine ferdigheter som lobbyister på alle fronter.

– Bystyret er tydeligvis nysgjerrige og interessert?

– Bystyret har innvilget en deputasjon, og det velger jeg å ta som et positivt tegn. En ting å ta med seg er at jeg fortsatt ikke har snakket med noen som ikke synes dette er en genial idé som bare må gjennomføres.