Amerikanske Dane Reynolds er en av dem som presser grensene innenfor surf om dagen, og er spesielt kjent for sine air-triks. I tillegg til å underholde i en rekke surf-filmer har han blant annet vært med på bonusmaterialet til snowboardfilmen «That's It, That's All» fra Tahiti med Travis Rice, og forrige sesong surfet han world touren. Sett på som en av de mest underholdene surferne i verden har han vært savnet på årets tour.

Reynolds har nemlig ikke stilt opp i en eneste world tour-konkurranse denne sesongen. Først skyldte han på en skade, så han å la ut en hinsides film på bloggen sin, med surfing fra Mexico. Filmen har det velklingende navnet «Lost interest». Og det kan virke som om det er nettopp det Reynolds har gjort. Mistet interessen.

– Hjernevasket som barn

– Jeg vet ikke hvorfor jeg har overtalt meg selv til å konkurrere. Jeg antar man blir hjernevasket til å gjøre det som barn. Jeg er ganske over å konkurrere. Jeg hater… Jeg har aldri likt det. Hele ideen med å konkurrere er ikke logisk for meg. I hvert fall ikke i surfing. Det er bare en vits. Jeg bryr meg ikke om jeg vinner eller taper. Jeg trenger ikke en rating, sa Reynolds i et intervju i fjor.

Hele intervjuet med VBS.tv-programmet HI Shredability kan du se her. I intervjuet kritiserer Reynolds også mot enkelte som jobber for sponsoren sin, surf-dommere og det han kaller pasific sunwear surfere (surfere som bryr seg mer om hvilke kjendiser som surfer, enn surfingen i seg selv) 

I de siste konkurransene har han ikke skyldt på skader. Og uten melding fra lege er world tour-reglene slik at i den første konkurransen han ikke stilte i, fikk han 5.000 dollar i bot. Etter det har han fått 10.000 dollar i bot per gang han ikke har dukket opp – uten legemelding. I mellomtiden har Reynolds surfet US Open, på hjemlige bølger i California – en konkurranse som ikke er på world touren.

Erter ASP-world touren på Twitter

På twitter, under pesudonymet Danes_NeckBeard(twittrer som sitt eget skjegg sin personlighet), erter han world tour-organisasjonen ASP. Her er noe av det han har twittret:

– Dear @aspworldtour, Uh we need to talk. You see, we've kinda been seeing someone else. Who? You don't know her - her name is Creativity. 

@aspworldtour, @billabongpro, & @brodiecarr walk into a bar. Bartender says "@Danes_NeckBeard isn't surfing in Tahiti". All 3 cry. The end.

– Dear @aspworldtour, maybe this will help -http://popcrush.com/best-break-up-songs/ 

– I won my heat this morning! Of course, I was competing against myself, so I lost too I suppose. Damn. Coors Light take me awayyyyyyyyy!

Slater stemmer på Reynolds

Reynolds' ukompromissløse surfstil har gjort han til en publikumsfavoritt, men ikke vunnet hannoen

– Surfing er en sport der du må prestere under ditt høyeste nivå for å vinne. Hvis du prøver det beste du kan så lander du ikke hver air, eller klarer ikke alt du prøver på. Du må ta deg selv ned et nivå og være mekanisk, sier Reynolds i intervjuet med HI Shredability.

I Kelly Slaters takketale for surfer of the year i 2010, etter å ha vunnet 10 world tour-titler, oppfordret han alle til å stemme på Dane Reynolds i 2011.

– Han har ikke vunnet noe. Jeg skjønner ikke hvordan. Jeg er alvorlig, han har aldri vunnet en konkurranse. Det er galskap, for han er den mest innflytelsesrike surferen på kloden akkurat nå. Vær så snill og stem på han, så vi kan se en utrolig bra takketale neste år.  

Trekker seg fra New York

Under den pågående world tour-konkurransen i New York skulle Reynolds surfe, ettersom det er sponsoren hans sin største konkurranse i år. Men han har nå trukket seg på grunn av en ny skade.

– Jeg kom til New York for å surfe, men jeg visste at det kunne bli vanskelig på grunn av ribbeinsskaden min. Jeg prøvde å surfe i går, men det gjorde vondt bare å reise seg. Jeg har aldri bristet ribbein før, så forhåpentligvis, med mer hvile, blir jeg klar til neste konkurranse, sa Reynolds til ASP sin egen nettside i går.

I dag twittret han følgende:

– Just figured out the password to @aspworldtour's NetFlix account. Making a few suggestions; The Break Up, & He's Just Not That Into You.

Her ser du «Lost Interest»-filmen fra Mexico tidligere i år, som Reynolds la ut på sin blogg Marine Layer Productions.