IOC forkaster TTR

Det er nå klart at IOC vil fortsette å bruke FIS sitt kvaliksystem til OL, på tross av snowboardmiljøets store oppslutning om TTR.

Sist oppdatert 1. september 2011 kl 08.58
NÅDDE IKKE OPP: Det blir ikke OL-kvalifisering etter TTR sine noter.
NÅDDE IKKE OPP: Det blir ikke OL-kvalifisering etter TTR sine noter.

I juli skrev Fri Flyt om TAC-general Henning Andersen, som krever en TTR-ranking som kvalifiseringssystem til OL i Sotsji.

Det var han ikke alene om, og i den forbindelse har debatten om et nytt kvalifiseringssystem rast helt siden det ble klart at slopestyle ble en OL-gren.

Egen komité

Til slutt ble det satt ned et utvalg med representanter fra FIS, TTR (Ticket To Ride), utøvere og dommere - FIS Snowboard Freestyle Task Force. Dette utvalget, med bl.a. generealsekretær i Snowboardforbundet Dagfrid Forberg representert, skulle diskutere problemene rundt systemet, og prøve å finne en løsning som er til det beste for alle. Signalene var positive, og også Gerhard Heiberg lettet på det firkantede sløret.

Nå er derimot avgjørelsen tatt, og IOC holder fast på kvalifiseringssystemet de brukte til OL i Vancouver i fjor.

Ble ikke hørt

Dette utvalget skulle presentere et forslag til et nytt kvalifiseringssytem for FIS-styret i oktober, men FIS valgte å overlevere sitt forslag til IOC allerede i august, uten inspill fra den uavhengige gruppa.

I følge ESNP Sports mente FIS generalsekretær Sarah Lewis, at FIS Snowboard Freestyle Task Force aldri skulle legge frem forslag om kvalliksystemet, verken overfor Snowboardkomiteen eller IOC.

Allerede etter de første møtene mellom FIS og TTR i vinter, viste Lewis liten velvilje overfor TTR. TTR-konkurranser kan bli innlemmet i FIS-kalenderen, gjøre dem gjeldende for FIS poeng, og dermed også del av kvallikprosessen til OL - hvis de følger FIS sine regler, uttalte hun.

Generalsekretærens argument er at de kommersielle konkurransene ikke er åpne for alle, men kun for inviterte kjørere.

FIS-Systemet

Nå ser alt ut til å følge de gamle reglene, noe som vil si at det blir 30 menn og 30 kvinner på startstreken i slopestyle. Hvor mange utøvere hvert land for lov til å ta med avhenger av hvor høyt kjørerne har kommet på poenglista til FIS.

Kvalifiseringsrenn vil bli holdt fra juli 2012 til januar 2014. Som i annen olympisk idrett er det et tak på fire utøvere i hver gren, og dersom kvota skal bli fylt må alle fire være innenfor topp 30 på poenglista.

Reaksjonene lar ikke vente på seg, og det gjenstår å se hvilke protesttiltak snowboardmiljøet vil sette i verk dersom FIS har lukket forhandlingsporten for godt.

"Complete violation of our sport - Its time for the snowboard community to pull their shit together and engage in this issue." - Leder av snowboardforbundet, Dagfrid Forberg i natt.

Fri Flyt kommer tilbake med flere reaksjoner utover dagen

Publisert 1. september 2011 kl 08.33
Sist oppdatert 1. september 2011 kl 08.58
annonse
Relaterte artikler
TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

INVITERER: Krister Kopala deler erfaring på Splitboard Festival i Finnmark. Foto: Nikolai Schirmer
Kopala inviterer til splitboardfestival i Finnmark

– Smal sak å finne god snø

INDY AIR: Markus Olimstad i en backside 360 med indygrab. Foto. Christian Nerdrum
Backside 360 på snowboard

– Nå skal vi nørde litt

FYSISK: – Jeg føler en slags konstant uro i kroppen, og har hatt fysisk arbeid siden jeg kutta ut videregående etter første klasse, sier Krister Kopala. Foto: Anders Vestergaard
Brettfenomen Krister Kopala

– Snowboard ble utløpet for uroen

MELON: Markus Olimstad i en backside 180 melon.
Frontside og backside 180

– Det første trikset jeg lærte meg

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen