X Games-sjef Tim Reed har allerede henvendt seg til eks Arctic Challenge-sjef Henning Andersen med en invitasjon for å diskutere muligheter for å arrangere X Games i hovedstaden.

– Jeg fikk en henvendelse fra ESPN for to uker siden om at de ville sondere mulighetene her. Vi jobber for å få det til. Neste uke kommer Tim Reed til Oslo, sier Andersen til VG.

Ifølge avisa er TV2 også involvert i planene. VG melder også at tirsdag skal Andersen ta med seg Andreas Håtveit og Terje Håkonsen til Oslo Vinterpark for å sondere terrenget sammen med Tim Reed.

Et X Games i Oslo må skje i samarbeid med både Skiforbundet og Snowboardforbundet.

– Dette er et privat initiativ. Men vi vil ikke utfordre dem. Heller invitere dem inn for å sanksjonere henholdsvis ski- og snowboardforbundet. De skal stå for de sportslige betingelsene, sier Henning Andersen til VG.

Freestylesjef i Norges Skiforbund (NSF), Mikkel Berg, fikk kjennskap til henvendelsen i går, og er klar for å ta imot henvendelsen. Men han tør ikke si noe om sjansene for at det faktisk blir X Games i Norge.

– Vi fikk først invitasjon og kunnskap om dette  i går ettermiddag. Vi kjenner ikke noe mer til det, men vil selvfølgelig lytte til hva de har å si. Men jeg har derfor ingen formening om sjansene på nåværende tidspunkt, sier Berg til Fri Flyt.