A: Hei Darren! Nå har filmen endelig blitt lansert på nett, hvordan har mottakelsen vært så langt?

D: Ganske utrolig! Det er alltids ganske så nærvepirrende rett før en slipper en online-film, men vi er sikre på at dette er vår største og beste film så langt! Utøverene ga virkelig også noe ekstra i år, noe jeg tror folk vil legge merke til.

A: Voluerz-filmene inneholder både ski, snowboard og skateboard, hva er grunnen til det? Kan ski og brett altså kjøre side om side?

D: Vår gjeng vokste opp med å kjøre ski og snowboard sammen... og det har aldri vært noen motsetninger hos oss. Skikjørere respekterer snowboard, og motsatt. Det er synd det ikke er slik globalt sett, og vi har set og følt negative følelser mellom de to sportene gjennom årene. Men dette er også noe som er skapt fra toppen og ned. Store selskaper som er nærvøse for den sterke fremveksten hos ski, som f.eks. Burton. De er nok redde for at unger skal velge ski i stedet for snowboard. Kanskje det er på tide å tenke bredere?
Men da er det også virkelig godt å se endring! Det er tydelig å se mer og mer snowboardere og skikjørere som kjører sammen i parker over hele verden, og ungdom i dag ser ikke ut til å bry seg like mye som de kunstige barriærene som ble skapt av forrige generasjon av “shredders”. 

A: Vi hører hele tiden om fjorårssesongen på vestkysten, hvordan har det for dere?

D: Det var helt uvirkelig. Det var for mye snø faktisk. Det ble vanskelig å filme i noen måneder fordi utøverene bokstaveligtalt svømte i snø. Denne sesongen ser ut til å bli det samme, men vi håper på litt mer sol!

A: Så hvem lager filmene? Er det et enmanns show?

D: Nei, så absolutt ikke. Fotograf Mason Mashon tok rollen som filmfotograf i år og har gjort en kjempejobb. Pat F. King fra PYP var vår urbane guru, samtidig som han redigerte en del av filmen. Scott Tolan hjalp til med post-produksjon, Bruce Giovando var creative director og Callum Jelly skal ha skryt for å ha en uvanlig stort kranium!
 

A: Men fortell oss, hva er Voleurz? Hva er planen?

D: Voluers er et klesmerke basert i Vancouver, Canada. Vi har en en kolleksjon på over 80 plagg, alt fra luer til skjorter, kjoler og jakker. Til nå har vi satset i nordamerika, men fra våren av satser vi også i Europa og blir også tilgjengelige i Norge.

A: Dere virker som en godt sammensveiset gjeng. Er alle basert i Whistler eller hvordan henger Voluerzteamet sammen?

D: Mesteparten av utøverene, filmere og designere bor i område fra Vancouver-Whistler. Ellers har vi noen i USA som Peter Olenick og Jake Black. Og ja, vi er virkelig en tett vennegjeng, noe jeg også tror er synlig i filmen! 

A: Dere har et arrangement, “Volympics”, er dette noe sterkt politisk eller er det bare tull?

D: For å være helt ærlig er det bare bullshit! Det er en anti-konkurranse som vi arrangerer på et hemmelig sted i Whistler. Vi inviterer utelukkende gjennom god gammeldags sms. Du tar en GT-snowracer-løype, blander inn noen ville og latterlige stunts, noen øl og 40 ski og snowboardere, så har du “the Volympics”!
 

A: Til slutt, noe skryt og hilsener?

D: Ja, virkelig, for år etter år har det vært noen få selskaper som har trodd på oss og har støttet både selskapet og de utøverene og gruppene vi representerer. Det er naturlig å gi en stor takk til våre 2011 “partners in crime”: Line skis, Faction skis og Whistler Blackcomb!