Verdenscupsuksess for Bråten og Tiril

Tiril Sjåstad Christiansen vant årets verdenscup, mens Øystein Bråten tok sølv.

Sist oppdatert 4. mars 2016 kl 17.48
VANT: Tiril Sjåstad Christiansen tok gull i årets verdenscup. Foto: Nor Freeski

– Utrolig moro. Dette er min klart beste sesong noen gang. Verdenscupen sammenlagt var mitt store mål foran denne sesongen. Det å stå her i dag med «kula», føles så fantastisk. Jeg er bare superfornøyd med dette, sier Tiril Sjåstad Christiansen til NRK.

Med 6. plass i verdenscupavslutningen i Silvaplana fredag ettermiddag i år ble det klart at Tiril Sjåstad Christiansen vinner verdenscupen sammenlagt. Det skjer etter seier i New Zealand og i prøve-OL i Sør Korea (som også var en del av verdenscupen). Med seg på pallen i får hun Øystein Bråten, som havnet på 3. plass i Silvaplana. Dermed tok han sølv sammenlagt i årets verdenscup.

Tiril kroner dermed comeback-sesongen med seier i verdenscupen. Det skjer uken etter at hun vant gull i X Games i Oslo. Bråten tok også bronse i X Games i Aspen.

Det er andre året på rad en nordmann vinner verdenscupen, etter at Felix Usterud stakk av med seieren i år.

Johanne Killi havnet på 23. plass. Christian Nummedal tok 10. plass for herrene, foran Felix Usterud på 11. Klaus Finne, som kjørte finale i X Games i Oslo, havnet på 23. Johan Berg og Birk Ruud tok 36. og 49. plass.