Det var ingen mangel på tekniske triks og dobbelflips i slopestylecoursen i Oppdal lørdag, selv om hoppa ikke var alt for store. Men ingen klarte å tukte et super-stilreint run fra Trym Sunde Andreassen fra Kongsberg og Hovden skigymnas, som gjorde dette runnet i finalen:

  • Rail 1 (waterfall): Blind swap til switch
  • Rail 2 (donkeydick): Switch 2 pretzel 4
  • Hopp 1: Venstre bio 9 safety
  • Hopp 2: Switch høyre 7 japan
  • Hopp 3: Switch cork 9 tail

Tona ned det tekniske

– Jeg var ikke forberedt på å vinne, håpa på pallen. Men det er kult at jeg klarte å ta de andre på stil, veldig gøy at det blir satt høyt av dommerne! Jeg hadde et ganske teknisk rail-run, og kombinert med stil og størrelse på hoppa som nok gjorde at jeg vant. Det var en utfordrende course, litt tight mellom hoppene, men når vi fikk kjørt mye på den gikk det fint. Men jeg valgte å tone ned og fokusere på stil i stedet for de største rotasjonene, fortalte Trym Sunde Andreassen like etter konkurransen i Vangslia.

HOLDER DET STORT OG CLEANT: Trym Sunde Andreassen fra Kongsberg. Foto: Tore Meirik

– Hvordan er det å kombinere så stor fokus på stil med kravene til teknisk kjøring i konkurranser?

– Jeg føler det går fint, selv om det er lett å få stempel som konkurransekjøreruten fet stil. Men klarer du på holde det rent, stort, kult og variert, da kan det gå veien uten de verste rotasjonene! Jeg er veldig opptatt av at triksa skal se kule, lette og fine ut.

Mister Junior-VM

Selv om Sunde Andreasen var best av alle lørdag, holder det ikke til deltagelse i Junior-VM. Konkurransen i Oppdal var siste konkurranse som gjaldt i uttaket til Junior VM, som går i Spania 6. april.

– Jeg var i USA da de kjørte konkurransene på Dombås og i Vikersund, så jeg har ikke nok poeng. Det er kjipt selvfølgelig, jeg hadde jo lyst til å kjøre egentlig, men det går fint. De som skal til junior-VM har uansett fortjent det, sier han.

Marina best igjen

I jenteklassen – som bare hadde tre kjørere i finalene– vant Marina Johansen. Henning Hansen Pytte ble nummer to og Gustav Granøien nummer tre blant gutta. Lokale Vebjørn Svorkmo gjorde for øvrig comebak etter å ha fått hus, en sønn, fast jobb, og operasjon i skrukken. Svorkis tok en imponerende sjetteplass etter å ha kjørt bare en håndfull dager på ski denne sesongen.

Se flere bilder fra dagens konkurranse i galleriet under!