– Jeg hadde ikke tørt på forhånd å se for meg en medalje her. Det er bare noe jeg har drømt om, men ikke så på som en særlig stor mulighet, sier Trym Sunde Andreassen. Søndag tok han bronse i ungdoms-OL i Wyller i Oslo.

På forhånd hadde få spådd at Norge skulle ta medalje i Half Pipe - en gren som få eller ingen satser på i Norge. Sunde Andreassen satser til vanlig på slopestyle, men ble norgesmester i disiplinen i 2014. Det gjorde også at han kvalifiserte seg inn til ungdoms-OL, etter et FIS-renn i Copper Mountain.  Det var til slutt Birk Irving som vant foran Finn Bilous. Sunde Andreassen var eneste norske som deltok i konkurransen.

– Det er ganske sjukt å ha en OL medalje. Det er en ganske tung klubb å være medlem, men er definitivt sykt moro. Det har ikke gått helt innover meg ennå, men jeg vet det er ganske stort! Jeg er både glad og stolt av meg selv. igjen ganske stort å kunne kjøre med flagget på brystet. Det er jo selvfølelig mye ære og stolthet i å kunne representere landet sitt, spesielt når man klarer å få en topplassering.

Sunde Andreassen innrømmer likevel at pipe-treningen har blitt satt i andre rekke den siste tiden.

– Jeg har aldri hatt noen treninger eller dager der jeg har kjørt pipe annet enn de mesterskapene jeg har "slengt" med på.

– Er dette starten på en pipe-karriere?

– En pipe-karriere er ikke å se bort i fra, men jeg vil heller være en slopestyle-kjører. Jeg vil heller være kjent som han som er bedre i slopestyle enn pipe, men selvfølgelig hadde det vært gøy å kunne byttet litt mellom øvelsene da. Jossi Wells er jo helt sjuk i slopestyle, Half Pipe og Big Air, så det er jo noe jeg kunne tenkt meg å bli jeg og, sier Sunde Andreassen

LES OGSÅ DENNE: Sensasjonen Kelly Sildaru (13) får ikke være med i ungdoms-OL