FIN LEKEPLASS: Andørja er like fett i svart/hvitt som i farger. Foto: Rune Dahl

– Tidenes skiopplevelse

– I dag har jeg hatt tidenes skiopplevelse. Tre helikopterløft, tre run på 1000 høydemeter.
Rune Dahl rapporterer fra pudderriket Andørja.
PÅSKEHØKKEN: Det blir flere sånne når konkurransen starter i morgen. Foto: Rune Dahl

I morgen går konkurransedelen av TDA Freeride av stabelen i Kråketinden (1000  moh). I dag og i går har utøverne brukt dagene til å bli kjent på øya som er kjent for sine høye og ville fjell. På lille Andørja er det 20 fjell over 1000 meter. Og alle er spisse og krevende - og stuper ned i de fiskerike fjordarmene.

Geir Magnus Skille, Espen Sollien, Bjørn Kvissel og de vel 50 andre påmeldte har i dag kost seg med fantastisk skikjøring og like fantastisk snø. Etter tre uker med regn og regelrett drittvær – og en nesten-avlysning av arrangementet – er det utrolig at naturgudene snur idet arrangementet starter.

I går var det kjøring på 1012 meter høye Drangen. I dag har fantastiske Snøtinden (1215 moh) vært boltreplass. Fjellet gir utrolige 1000 sugende høydemetre. De ivrigste klarte fire pudder-runder i løpet av dagen.

Kråketinden, arenaen for morgendagens konkurranse er et bratt og krevende fjell. Selve konkurranserunet er på ca 450 høydemetre. Det kjøres egen klasse for elite og sportsklasse. Opprinnelig skulle konkurransen gå av stabelen i Vassgardtinden, men vanskelige kjøreforhold gjorde at arrangøren måtte gjøre endringer.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse