Mange kjenner historien om Filip Christensen og Field Productions. Siden tenårene har kjellerstua hjemme på Lørenskog gått fra å bestå av et kamera og en PC til å bli en overfylt bedrift, bestående av tre redigeringsstasjoner, lager, nettbutikk og overnattingsrom frekventert av utøvere, filmere og forretningsforbindelser til alle døgnets tider. Nå stenges gutterommet til fordel for en ny æra hos Field Productions.

- Det er på tide å bli voksen nå, smiler Filip og viser vei inn i de luftige lokalene som fra nå av blir filmselskapets hovedkontor, i et sentralt plassert industribygg rett innenfor Ring 2 i Oslo. Jan Petter Aarskog sitter på gulvet i det som skal bli showrom og møterom, med eikelister i den ene hånden og gjerdesagen i den andre. Fortsatt gjenstår det noe arbeid før lokalene er helt ferdige, men vi aner konturene av en ny hverdag for Filip, Even Sigstad og Lasse Nyhaugen, som utgjør trekløveret som vil ha Field Productions som fulltids arbeidsplass fremover.

- Lokalene hadde stått tomme i to år, så vi fikk en bra deal. Men det har blitt en god del oppussing, forteller Even Sigstad beskjedent. Han har lagt ned mellom 12 og 18 timer hver dag i flere uker, og resultatet har blitt strøkent. Her er det orden i sysakene, med eget lager for nettbutikk, eget lager for kamerautstyr med custom-lagde hyller, kjøkken, resepsjon, kontorer med redigeringssuiter og showrom. Alt har de snekret, malt og montert selv.

- Utenom Filip da, for han dro på ferie.

På spørsmål om det er skifilm-virksomheten som kan finansiere en slik satsning, så får vi ganske riktig et benektende svar. Det er reklamefilmoppdrag som betaler regningene og husleia nå om dagen, for en skifilm med norske sponsorer kan ikke brødfø tre personer på fulltid eller dekke inn standsmessige lokaler. Men det er definitivt skifilm som det skal satses på, i form av det pågående toårsprosjektet. Innimellom er det kapasitet for å jobbe med prosjekter innenfor langt mer lukrativ reklamefilmproduksjon.

- For tiden har vi masse å gjøre, nesten litt for mye, forteller Lasse Nyhaugen.

- Det kan egenlig ikke bli bedre.

Akkurat det tror vi Mamma og Pappa Christensen bifaller.