TELIS: Yngve Dalquist setter fete telemarksvinger på sløsj i Vestgjelet på Venjetind. Foto: Bård Smestad

Sommersnø på Venjetind

I første del av mini-webserien Smestads Pinse får vi bli med snøjeger´n på en strålende tur på Lille Venjetind i Romsdalen.
VENJETIND: Romsdals høyeste fjell er et imponerende skue med en drøss skilinjer. Foto: Bård Smestad

De neste tre dagene får du de tre episodene i topptur-webserien Smestads Pinse, som rett og slett består av spreke folk med høyt O2-opptak og tidvis trange bukser og smale, superlette ski, som går noen fantastiske skiturer og får på noe hissig skikjøring. Først ut er turen på Lille Venjetind, og i morgen kommer nedkjøringa fra storebroren.

Lille Venjetind

20. mai 2013 En hetebølge herjer i Romsdalen. Vi satser på å slippe unna den verste varmen ved å gå i skyggen av Venjetindan. Dagens mål: Lille Venjetind 1820 moh. Det er stabile snøforhold i Vestgjelet og i vestflanken. Utsikten fra toppen er fantastisk og endelig kan vi nyte å sitte i varmen fra sola som nå lyser opp hele Vestgjelet. For flere er dette sesongens siste topptur på ski.

Nedturen skjer på nydelig sløsjføre. Yngve klager litt på at vi ble nødt til å ta av skiene et stykke nede i gjelet der en foss hadde åpnet seg i et smalt skar. Det betyr at vi må tilbake en annen gang for å kjøre hele siden ned i ett. Vi gleder oss selvsagt allerede til en ny tur på Lille neste sesong. Med Lene Bergersen, Yngve Dalquist, Ola Berger, Kent Ove Clausen og Bård Smestad.

Se film:

Annonse
Annonse
Annonse