– Det har blitt lagt ned mye jobb med facen, da utgangspunktet var heller dårlig. Jeg er kresen og har vel satt meg et stort mål, men resultatet er bra nå, og det kommer til å bli enda bedre, sier Daniel Gangsø, som sammen med Hans Petter Bakke står bak konkurranse-konseptet som er av de mest spennende den kommende vinteren.

Se bildegalleri av noen av elementene nederst i saken.

Vågå Freeride, eller Høkkers Invitational som det nå heter, har vakt oppsikt både nasjonalt og internasjonalt etter at de bryter ut fra Norwegian Freeride Series (NFC) for å like et eget konkurranseformat. Det betyr at de øker førstepremien betraketelig, og inviterer kjørerne. Et av de store spørsmålstegnene har blitt stilt ved facen på Lemonsjøen.

Sett? Årets råeste fra Løvik´en?

Pudderføre i fjor

I fjor, da konkurransen var en del av NFC, var de svært heldige med været.

– Det vil alltid være værutsatt i ei norsk fjellside, og snø er man avhengige av uansett når man skal stå på ski. Under NFC i vinter var vi heldige, da det kom mye snø,  og det ble pudderføre under kvalikken fredag. Vi krysser fingrene for at det samme skjer igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HOPP: Her viser de fram et av hoppene til konkurransen. Foto: Daniel Gangsø

I oktober kunne freeridegeneral Daniel Gangsø fortelle at facen ville være svært inspirert av Travis Rice sin "Supernatural"-konkurranse, men det var svært lite som enda var klart eller kunne vises fram.

Utallige dugnadstimer fram i tid, blant annet fra de lokale frikjørerne i Trollhøe Høkkers, står nå det meste klart til vinterens konkurranse.

– Hva om ikke snøen kommer?

– Vi kommer til å legge en fiberduk over, etter tips fra ekspert, som gjør at snøen legger seg bedre. Om det ikke blir snø, så må man improvisere. Nok snø blir det forhåpentligvis! Det viktigste med de bygde elementene er at det skal gi et mye bedre utgangspunkt enn det man er vant til. Når snøen kommer så har vi hele vinteren på oss til å forme elementene slik vi vil, sier Gangsø.

Klar for vinteren? Stor test av toppturbindinger

Lover fortsatt pengepremie

Høkkers Invitational har tidligere lovet 100.000 i førstepremie, og en samlet sum på 250.000 i potten.

– Hvordan ligger dere an med tanke på pengene?

– Veldig godt. Vi har lovet 100.000,- i førstepremie til ski herre, og det lover vi fremdeles. Målet var 250.000 kroner totalt, og det er litt vanskelig å si per nå om vi klarer det, men vi er på vei, forteller Gangsø.

Konkurransen går på Lemonsjøen i mars 2016.

Se alle bildene fra facen her: