Skipolitisk ukorrekt type

GENERASJON FREERIDE (E2): Se hva våre to frikjørere har å si om turplanlegging, sikkerhet og pakking av sekken.
FORBILDE MED EN KLYPE SALT: I det Carl Peder Engeset trodde han hadde svart rett på alle spørsmålene, trekker sensor Luytkis frem en lommelerke fra ermet. Bilde: Christian Nerdrum

– Jeg tror Carl Peder svarte spade i sekken, sonde og skredsøker. I tillegg har han skredsekk og hjelm. Han tenker at det er brukbart nok til å tilbringe tid i fjellet. Uten at jeg skal dømme ham for det, svarer Fredrik Luytkis på spørsmålet og hvilke sikkerhetshensyn det 18-år gamle frikjøringstalentet tar når han skal ut på ski. 

Mentor Luytkis blir ganske paff når han hører hva Carl Peder faktisk svarte, men gjør det ganske klart i heisen på Strandafjellet at han uansett ligger et hestehode foran i planleggingen sammenliknet med Carl Peder. 

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (18) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour ,VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.

Følg med på friflyt.no annenhver fredag fremover og se nye innslag av Generasjon Freeride

Annonse
Annonse
Annonse