– Jeg føler jeg ikke kunne gjort det stort bedre i den løypa i alle fall, og det er sjeldent det har klaffa så godt på både hopp og rails, sier den nybakte norgesmesteren Ruud. 

Lørdag tok Robert Andrè Ruud, sammen med Tiril Sjåstad Christiansen (kvinner), Birk Ruud (junior herrer) og Tora Johansen (junior kvinner), gullmedalje i NM i slopestyle på Hovden. Med den vavittige poengsummen 87 poeng (økning fra 83 i første run), hadde han all grunn til å være fornøyd.

(Artikkelen fortsetter under filmen)

NM: Se det beste fra NM på lørdag (Big Air og Slopestyle-finaler). Foto: Nor Freeski

Med følgende run klarte verken Johan Berg eller Felix Usterud å slå hallingdølen:

  • 1. Rail: front switch-up, front switch-up, blind 270
  • 2. Rail: blind 2 - 270 på front 270.
  • 3. Rail: switch 270 pretzel 450.
  • 1. Hopp: høyere 900 reverse tail.
  • 2. Hopp: switch dub 900 jappical.
  • 3. Hopp: dub 10 safety.

I en ganske kreativ park satte dermed Ruud årets desidert beste run. Jokern i runnet var, ifølge kjøreren selv, den første railen.

– NM-løypa var veldig artig, og var den første her i Norge som åpnet for kreativitet, og det gjorde jo at det ble veldig forskjellige railrun.

(Artikkelen fortsetter under filmen)

VANT: Robert Ruud under vinnerrunnet. Foto: Andreas Løve Storm Fausko / Nor Freeski 

Ruud tok dermed med seg sin andre norgesmester-tittel på rad, etter å ha gått til topps i Big Air i fjor. Likevel er han klar på at årets seier henger høyere enn den forrige.

– Å vinne i år er helt klart større enn seieren i fjor. Jeg ser på slopestyle-NM som hakket vassere enn Big Air. Jeg har vært veldig fokusert på at det var i slopestyle jeg ville gjøre det best, sier Ruud, som også gir mengder med cred til Christian Nummedal som tok årets seier i Big Air-konkurransen.

Tidligere i år tok han også en seier i Norgescupen, i tillegg til seier i Høkkers Invitational i Vågå. 20-åringen fra Ål kan dermed se tilbake på en fantastisk god sesong.

– Sesongen i år har vært veldig bra, og jeg er veldig fornøyd med egen kjøring. Nå gjenstår bare shredding igjen. Jeg har noen tricks til jeg har lyst å få prøvd og få filmet før det er slutt på snøen, sier Ruud.

– Hva med neste år da? Hvilke tanker har du om det?

Jeg ser veldig frem til neste år, men jeg har ikke tenkt så mye over det helt enda. Men det blir i alle fall jobb i sommer og bare ski og reising til vinteren igjen. Håper jeg kanskje kunne fått kjørt litt mer internasjonalt, forteller NM-vinneren.

Resultatene fra NM finner du her.

Dersom du vil se runnet til Robert Ruud kan du se TV 2-sendingen i opptak. Ruud kjører på 2:23.16.

Se bildegalleri fra NM på lørdag: