– Det er jækla hyggelig at folk syns filmen er kul, sier Nikolai, mens han ser sin egen film for nest siste gang på filmturneens stopp i Trondheim denne uka.

– Hvorfor er den så populær tror du?

– Ja, si det? Kanskje fordi den er kort, den blir ikke kjedelig.

Se Shapes-traileren her!

Nikolai har laget filmen sammen med kameramann Joona Mattila, Flo Bastien og Asbjørn Eggebø Næss. Den er spilt inn i Chamonix, Canada og Lyngen.

GOD MOTTAKELSE: Schirmer sammen med kollega Asbjørn Eggebø Næss (til høyre) og moromann Vebjørn Enersen på scenen i Trondheim. Foto: Bård Basberg

– Hva skiller Shapes fra andre skifilmer?

– Det har nok også med lengden og gjøre. Jeg prøver å få til en film hvor alt er kult, og ingenting blir kjedelig. Tenker sånn at det skal ikke være så og så langt, det skal bare være fett. Det er ganske fint å slippe å forholde seg til krav om lengde på filmen, sier Schirmer.

– Du sier du er inspirert av forfatter Karl Ove Knausgård. Kan du gi oss et konkret eksempel på det?

–Knausgård sier at å skrive er å bringe det som finnes ut fra skyggen av det vi veit. Ja, det er jo bullshit, for vi prøver å gjøre noe nytt, men vi gjør jo ikke noe nytt, vi kjører pudder og puter, og det er det. Men vi prøver å presenterer det på en ny måte, som kan gi seeren en spesiell følelse. Det er liksom målet da.

– Hva syns du selv er det beste med filmen?

– Kameraarbeidet til Joonas, han gjør en sinnssykt jobb

– Det verste da?

– Skikjøringa mi.

– Nåja, filmen bekrefter jo noe vi som har sett deg i aksjon før allerede veit. Du er sjukt god til å kjøre fort i trange renner. Hva er hemmelighten?

– Du må kjøre rett ned. Er ikke noe å lure på det.

– Så du vil anbefale Fri Flyt-leserne å gjøre det?

– Njæa. Eller; ja.

– Til slutt. Hva gjør du i vinter?

– Canada! Det blir første vinter på fire år jeg ikke er i Chamonix. Har kjøpt meg både snøskuter og bil, så det blir fett! Jeg kommer til å lage ny film også, planen er en webserie med tjue deler, og ta det beste derfra og lage ny film i samme sjanger som Shapes. Følg med på Tinder, jeg kommer til å slippe alt der, men du må swipe til høyre for å få med deg det beste!

Ja, det siste var en spøk – i hvert fall til en viss grad – for filmen og webserien får du forhåpentligvis se på friflyt.no også.

Se galleriet under for masse bilder fra Fri Flyt Film Tour i Trondheim!