BRATTKJØRING: Christian Björk i Vestrenna på Kyrkjetaket. Foto: Bård Smestad

Randosamling i Romsdalen

Både verdens- og Norges beste randonneeutøvere var blant deltagerne på randosamling i Romsdalen i helga.
TOPPEN: På toppen av Skjervan. Foto: Bård Smestad

Bård Smestad var selvsagt på plass, og han har sendt oss denne rapporten fra samlinga:

Norges Skiforbund arrangerte åpen randoneesamling i Åndalsnes i helga. Rundt 30 personer deltok på samlinga og de fikk instruksjoner og nyttige tips av bl.a verdensmester i randonee, franskmann og norgesvenn, Alexandre Pellicier. Deltakerne var løpere på det norske landslaget i randonee, skiinstruktører fra Odense i Danmark som ville prøve randonee for første gang, svensker med pallplasseringer i frikjøringskonkurranser og toppturentusiaster fra forskjellige deler av Norge. Tor Olav Naalsund holdt foredrag om skred og ble med på tur to av dagene. 

Snøforholdene var litt stusselige. Vi kunne kjøre bil til ca 400 moh. Derfra måtte vi bære skiene ytterlige 200 høydemeter. Først på ca 600 moh kunne vi spenne på oss skiene. Det var knallhard skare herfra og opp til ca 1200 moh. Derfra og opp til toppene på 1545 moh var det muligheter for ok snø. 

Et fantastisk vær kompenserte for manglende pudderopplevelser og ingen av de som deltok på samlinga angret på at de tok turen til Åndalsnes, Innfjorden og Isfjorden denne helga. Vi var innom Skjervan, Kyrkjetaket, Måsvasstind, Galtåtind og Loftskarstind.

Se filmen med en toppturinteressert gjeng med lett utstyr og dårlig tid:

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse