NYE: Sindre Hoff (t.v.) og Glenn Tore Løland er nye på årets randolandslag.

Randolandslaget utvider med to utøvere

Lars Erik Skjervheim og Malene Blikken Haukøy får med seg to nye utøvere neste vinter.

– Det å være med på et landslag betyr mye. Du føler at du har gjort noe rett, og du blir mer motivert til å fortsette å satse. Du føler på en måte at du får noe igjen for å holde på alle de timene du gjør, sier Glenn Tore Løland (26) til Fri Flyt.

Sammen med Sindre Hoff (32) er han en av to nye landslagsutøvere i randonee den neste sesongen. Begge har erfaring fra internasjonale konkurranser, men har ikke vært med på landslaget før nå.

– Jeg kjenner jo gruppa godt fra før, og jeg har reist på mesterskap med de nå de siste årene. Det er en fin anerkjennelse å få med landslagsplass. Spesielt den sportslige delen er viktig. Nå kan vi gjøre hverandre gode, sier Hoff om landslagsplassen.

– Hva tilfører du landslaget?

– Jeg håper jeg blir en del av en gruppe som går godt sammen, med en bra dynamikk. Jeg kan være en god sparringspartner, og spesielt på barmarkstrening kan jeg være god til å pushe de andre, sier Hoff, som også har en fortid som langrennsløper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANDSLAGET: Glenn Tore Løland er klar for landslaget. Foto: Åge Fjellheim Midttun

– Vil hjelpe hverandre

Også Løland ser frem til å trene i en gruppe.

– Det går an å hjelpe hverandre nå til å få mer kvalitet på treningene.

26-åringen gikk EM i fjor, og ser nå fram mot nye mål med landslaget i ryggen.

– Det første målet nå er å få gå verdenscup og NM. På sikt vil jeg helst på Lars Erik sitt nivå, eller helst enda bedre. Jeg vil rett og slett nærmere toppen og høyere opp i sirkuset.

Hoff på sin side har allerede fått smake på hvordan det er å gå mot verdenseliten.

– Hvis jeg skal tørre å sammenligne meg med Lars Erik er det en ting jeg kan matche han på, og det er vertikal gåing i partier som ikke er så teknisk. Det blir også der jeg kommer til å ha mest fokus i konkurranser, selv om jeg også vil bli bedre overall. Jeg må prøve å lære av han, selv om gapet opp dit er langt.

Skjervheim fortsetter

Lars Erik Skjervheim, som nå er 35 år gammel, fortalte i et intervju med Fri Flyt tidligere denne sesongen at han fortsetter i minst et år til.

– Det gir også veldig motivasjon til å fortsette når man ser at det er såpass god forbedring, og at kroppen føles sterkere og sterkere. Det blir i alle fall et år til med full satsing på rando, sa Skjervheim i april.

Malene Blikken Haukøy (24) fortsetter dermed som eneste kvinne på landslaget.

Skjervheim har vært en suveren nummer en i norsk rando-sammenheng, og begge de to nye landslagsutøverne ser frem til å få erfaring fra den rutinerte vossingen.

– Randonee er en teknisk idrett. Du må gjøre mange lure valg underveis, og både Lars Erik og Malene er flinke til å dele på erfaingene sine. Her er det bare å suge til seg informasjon, og lære det jeg kan lære, sier Hoff, og får støtte fra Løland:

– Det er en fordel for meg å være yngst. Da får jeg lært av de som har vært lengst i gamet. Jeg håper jeg kan dra nytte av det og bli bedre selv.

Det er foreløpig uklart hvordan sesongen til landslaget blir lagt opp. 

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse