MORGENSTUND: Are Moníz Wergeland kjører i nydelig føre på Steindalsnosi onsdag denne uka. Foto: Robert Vasset.

Pudder på Steindalsnosi

Robert Vasset & kompani fant vinterføre og pudder av beste sort på Steindalsnosi denne uka.

Årets første topptur gikk til Steindalsnosi (2025moh.) i Jotunheimen. Vi starta fra Sogndal klokken halv fem om morgenen, og gikk på beina fra parkeringsplassen ved Prestesteinsvatnet og opp til Fanaråkbreen. På breen lå det et fint lag med nysnø, omtrent 20-25 centimeter tjukt. Vi gikk oppover i mørket, og det var litt hardt nederst på breen, men etter hvert ble det bedre.

VAKKERT: Vinteren har kommet til Vest-Jotunheimen. Slik var forholdene sist onsdag. Foto: Robert Vasset

Vi holdt oss på nordsiden av breen for å unngå de sprekkene vi visste om, og for å slippe å gå under den store skavlen på toppen. Vi droppa å gå over kanten for å toppe ut, da det var avblåst og isete for å komme opp på ryggen, og vi hadde ikke med stegjern og isøks. Vi kjørte ned i samme område som vi gikk opp, på veien fikk vi med oss soloppgangen og aldeles magisk stemning. Vi stoppet og nøt utsikten, og da tenkte alle at det ikke var så gæli å være student i Sogndal. Etter første nedkjøring bestemte vi oss for å ta ei til siden vi var så tidlig ute. Det var det verdt!

Med på turen: Are Moníz Wergeland, Ragnhild Grindheim, Alexander Aarre, Margit Elise Almendingen, Ole Fredrik Arneberg, Johannes Evensen Bjåstad, Embla Stol Øyan og meg.

GODKJENTE OMGIVELSER: Ragnhild Grindheim å vei ned. Foto: Robert Vasset

STEINDALSNOSI: Alexander Aarre i fin snø i Jotunheimen. Foto: Robert Vasset

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse