Randokonkurransen Stryn Rando 3000 ble raskt en deltaker- og publikumsfavoritt da det ble arrangert for første gang i fjor. Nå er de klare for en ny utgave - i år med NM-status og kongepokal i førstepremie.

– Det er klart at omgivelsene her lokker folk. Rundt Stryn Vinterski ligger fjelltoppene på rekke og rad, og du har utsikt til både fjord, ferskvann og Jostedalsbreen. Det har mye å si, sier arrangør Johan Olai Svidal i Stryn Rando 3000.

Konkurransens arrangeres 17.-18. mars, og har påmeldingsfrist onsdag denne uken. I tillegg til konkurranseklassen blir det også gått en turklasse uten tidspress. Det var sistnevnte klasse som hadde stor overvekt av deltakere i fjor. NM-statusen har endret det, ifølge Svidal.

Så langt er 90 deltakere påmeldt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MERKING: Arrangøren i gang med merking av løypene. Foto: Henning Heimlid

I fjor gikk løypa slik: Løpet startet på omlag 350 meter over havet, og var innom Gryta (1032 moh.), Kyrkjenibba (1400 moh.), Botneskrednibba (1280 moh.), Natakupa (1400 moh.), Hestefjellsnibba (1303 moh.), Karifjellet (1320 moh.) og Gulkoppen (1306 moh.).

Det er etter planen samme løype som skal gås i år.

– Vi gjør samme løype hvor forholdene tillater det. Det er meldt snø og vind utover uken, og vi tar en vurdering, mest på grunn av skredfaren. I utgangspunktet kjører vi samme som i fjor, og det blir det gjort i grove trekk. Det er mulig den endres litt i de mest skredutsatte sidene. Blir det veldig dårlig sikt gjør vi en kortere trase flere ganger.

I fjor imponerte Lars Erik Skjervheim voldsomt, og gikk hele løypa på tre timer. Svidal har tro på at noen kan nærme seg tiden i år.

I tillegg til konkurranse har også Stein P. Aasheim foredrag under arrangementet. 

Se bilder fra fjorårets arrangement her: