– Vi fikk en veldig fin dag på Steindalsnosi og Fannaråken lørdag. Nydelig vær og fine snøforhold. Randolandslaget var der og hadde vært en del på ferde på Fannaråkbreen som vi ser av bildene. Vi kunne parkere bilen rett ved demningen ved Preststeinsvatnet. Bæring av ski til foten av breen, sier toppturentusiast Bård Smestad.

Lørdag var han på ski i Jotunheimen, som har blitt hyppig besøkt etter at den første snøen kom til Norge. Der fikk både Smestad og randolandslaget, bestående av Lars Erik Skjervheim, Malene Blikken Haukøy, Glenn Tore Løland og Sindre Hoff sine første svinger denne sesongen.

Det har kommet lite snø de siste syv dagene, og toppturer begrenser seg fortsatt til isbreer i området. Ifølge Smestad, som er godt kjent i Jotunheimen, må man være ekstra på vakt.

– Jeg har vært på Steindalsnosi på en del sesongstarter og jeg har aldri tidligere sett så mange sprekker i breen. Og noen av dem var svært brede og ganske sikkert svært dype. Vi gikk med typisk breutstyr på kroppen som sele, slynge, isskrue, prusik og karabiner. I sekken hadde vi tau, stegjern og isøks.

Se video her:

Skispor from Bård Smestad on Vimeo.

Se også denne: