Bildene er fra Middagsfjellet, sju kilometer sør for Sørreisa i Troms. 

– Jeg fjernutløste det da jeg kjørte på ski ned fra fjellet i 20 graders terreng, det vil si i terreng som er for slakt for å utløse skred. Bruddkanten var fire meter høy. Jeg har aldri opplevd maken til skumle forhold, sier Brattlien.

Brattlien og to andre skredeksperter var ute på rekognoseringstur da det skremmende skredet løsnet. 

– Jeg er på jobb for Forsvaret i skredgruppa på Cold Response øvelsen. Vi gikk til en topp for å sjekke skredfaren. Jeg var redd for de farlige forholdene og hold meg i grønt terreng på NGIs helningskart. Jeg valgte en 20-25 grader bratt forsenkning med hardt underlag og 20-40  cm pudder med hardt stuegulv under. Jeg var sammen med to sveitsiske snøskredspesialister som kjørte 50 meter bak meg, forteller Brattlien.

Han advarer skikjørere og andre mot forholdene.  

– Jeg var omtrent 100 meter unna bratt terreng til siden for meg da jeg fjernutløste skredet. Det er skumle forhold med ustabil lagdeling, og masse snø og mye vind fra sørvest hele den siste uka, sier han. 

På facebooksiden Snøskred og ski i Troms meldes det om svært mange skred i fylket, de fleste selvutløste, og flere av dem er til dels svært store.

Ifølge VG ble en person tatt i snøskred på Kvalvikfjellet i Lyngen i ettermiddag, men vedkommende skal være funnet og i live. Nordlys melder at totalt tre personer var involvert i ulykken, og at flere av dem skal være finske statsborgere.

Ifølge varsom.no er det faregrad 3 -betydelig- i hele Nord-Norge unntatt Lofoten (faregrad 2) nå.