– De fleste prognosene viser at det er mer sannsynlig at det blir 20- 30 centimeter snø. Det er bra fra den delen av befolkningen som liker å gå på ski, sier meteorolog Øyvind Johnsen til Aftenposten om helgens snøfall i Sør-Norge. Likevel viser værmeldings-tjenesten sjogg.no at lite av denne snøen havner i skianleggene i Norge.

Den siste uken har vært preget av store mengder kuldegrader - fra over 40 grader øverst i landet til rundt 10 på Sør-Østlandet. Dermed blir det lite pudderglede for skientusiaster i Norge den kommende helga.

Ved de fleste store, norske skisenter kan man derimot vente seg temperaturer rundt 20 minusgrader.

Epic morning session at Hovden in -22 degrees Celsius ❄️

Et bilde publisert av Tiril Sjåstad Christiansen (@tirilsjaastad)

MINUSGRADER: Skiproff Tiril Sjåstad Christiansen melder om 22 minusgrader i parken på Hovden.

Likevel holder de fleste skianlegg åpent, og det er trolig her man er nødt til å bruke helga om man skal få den største skigleden.

Fnugg.no viser at det totalt i Norge er åpent 84 skianlegg. Selv om de fleste skianlegg for lengst åpnet er det likevel en god del som fremdeles jobber på spreng. Blant annet Ørsta og Volda produserer snø med håp om å åpne denne helga.

– Det er nærmest hundre prosent sikkert at vi skal klare å få åpnet til lørdag, så får vi se med resten av trekket, sier Frank Harald Velle ved Ørsta skisenter til Sunnmørsposten.