– Klippehopp er meningsløst uten kontroll

GENERASJON FREERIDE (E3): Amper stemning, klippehopp, skader, kontroll og estetikk. Mye på programmet i dag.
STAVER: Det pekes og forklares. Fredrik Luytkis prøver å få Carl Peder Engeset til å ta ned farta før han setter utfor en klippe på Strandafjellet. Bilde: Christian Nerdrum

Carl Peder har kanskje ikke så mye å lære av Fredrik Luytkis når det kommer til utførelse av et korrekt hopp, men under Junior VM i Andorra for to sesonger siden, bommet Carl Peder på linja, falt og ødela høyre korsbånd. Den slags skikjøring har ikke mentor Fredrik Luytkis mye til overs for.  

– Kontroll og estetikk er for meg to sider av samme sak. Det handler om å levere en vel gjennomført linje og det skal man gjøre kontrollert. Det er meningsløst hvis ikke du har kontroll, sier Luytkis i filmen. 

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (18) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.

Følg med på friflyt.no annenhver fredag fremover og se nye innslag av Generasjon Freeride

Annonse
Annonse
Annonse