UTE MED SKADE: Lars Haakon slo seg brukbart i Åre. Hør hva han har å si om saken og se en video du aldri har før har sett her! Foto: Kyle Meyr

Hvordan synes du det gikk?

Lars Haakon Hafsal forteller om menisk, korsbånd og lårbeinsbrudd i første runde av vår nye spalte «Hvordan synes du det gikk?».
K-PUNKT: I dette tilfellet krater-punkt. Her landa Lars Haakon. Foto: Thomas Dølplads

Den blide Hamar-gutten Lars Haakon Hafsal gikk på en skikkelig smell i Åre for noen uker siden. Bildet av

krateret i landinga har gått facebook rundt og nå lurer vi selvsagt på; Åssen står det tæll?

Litt bakgrunnsinfo:

Chaoz Productions tok med seg alt pikkpakket sitt og dro til Åre i begynnelsen av mai.

Laffa Matsson hadde bygd det svære hoppet, og det skulle bli den første parkshooten til Chaoz for sesongen.

– Det var vindstille og pent vær, alt lå til rette for en knallbra session. Kim (Boberg red.anm) kjørte først, han fikk for lite fart og landa på kulen. Det så ikke noe godt ut, så jeg tok mer fart. I tillegg hadde jeg smurt skiene, noe Kim ikke hadde gjort. Det resulterte i at jeg hoppa over hele landinga og landa mer eller mindre i bånn.

– Det er noe av det jæveligste jeg har gjort. Utrolig smertefullt. Jeg ble ganske kjapt fraktet til Østersund sykehus, sier Lars Haakon.

– Hva ble diagnosen?

– Jeg fikk svar på MR i dag. Fremre korsbånd og menisk er tatt. I tillegg har jeg et brudd nederst i lårbeinet og et kompresjonsbrudd i ryggen. Operasjon i månedsskiftet juni/juli, ettersom jeg fortsatt har hevelser rundt høyre kne. Etter operasjonen skal jeg trene opp kneet for fullt.

Lars Haakon regner med å være tilbake på ski i januar.

– Det er vanskelig å claime når jeg skal være tilbake, men jeg er keen på å være tilbake for fullt neste sesong framfor å bruke sesongen til opptrening.

– Rakk du å filme noe før i vinter?

– Ja, en del urban og noe backcountry i Røldal. Sånn sett er jeg heldig. Nå har jeg i hvert fall noe å vise til fra sesongen. Så det er bra.

– Kan du trekke fram noen høydepunkter fra vinteren?

– Filme med Chaoz Productions og Austrian Open, hvor jeg vant kvalifiseringen, selv om jeg ikke gjorde noe bra i finalen.

Se Lars Haakon fra Hintertux i fjor høst, der han shredder rundt i Vegard Øyes «Oye Wear», før han signerte for SB/Sabotage i starten av mars i år.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse