– Vi mangler litt snø for at jeg vil anbefale det per nå, men om nedbøren som kommer i helga blir snø, kan det bli rikelige sjanser for offpist på lørdag. Slik det ser ut nå er det litt vanskelig å spå, vi må nesten vente til vi ser hvilken form nedbøren har, sier Pernille Melbye på Bjorli skisenter

Ifølge Fri Flyts snøvarsel kan Bjorli skisenter få opp mot en halvmeter nysnø i helga. Det kan by på muligheter for god kjøring også utenfor løypene.

De utvider sine to løyper med over en kilometer og kjører t-krokheisen helt til topps denne helga. Og i anledning Black Friday skrur Bjorli på både lyset og heisen fra klokka 18 til 20 fredag kveld.

– Vi har normalt ikke kveldskjøring her før etter jul, men Black Friday er jo en spesiell anledning, så vi hadde lyst til å gjøre litt ekstra ut av det, sier Melbye.

Også Grotli kan vente seg et snøfall i helga, med 10 centimeter på lørdag.

HEMSEDAL DENNE UKA: Det har snødd rikelig i Hemsedal denne uka, men i helga avtar forholdene. Foto: Skistar

Offpist i Hemsedal

Tidligere denne uken hadde Hemsedal god skikjøring utenfor løypene. Ifølge lokale Ole-Kristian Strøm er det nå varmegrader og vind, og ikke lenger like optimale forhold. Likevel har Hemsedal fått rikelig med snø denne uka.

Sju heiser er åpne, og til helga åpner flere nye nedfarter: midtløypa i Roni, Veslestølløypa og deler av SkiStar Snow Park Blue.

Han holder en knapp på Hemsedal denne helga, og er overbevist om at det ikke blir en bomtur. Hemsedal kan melde om 40cm nysnø bare siden sist helg og mer på vei. Sju heiser er åpne, og til helga åpner flere nye nedfarter: midtløypa i Roni, Veslestølløypa og deler av SkiStar Snow Park Blue.

– Det er tidlig for Hemsedal. Vi må helt tilbake til 2009 for å finne sist de hadde liknende forhold i november, sier skientusiast Tommy Aslaksen.

Det skal forøvrig nevnes at Narvikfjellet sesongåpner i helga. Også de kan vente seg snø i helga, og i neste uke.