– Vi regner med at vi ikke før gjøre det her igjen. Dette var nok et engangstilfelle, sier arrangør Didrik Lomsdal Tønnessen fra Frikjørerlosjen. 

Søndag inviterte de noen av Norges beste ski-og brettkjørere for å feire kongeparets 25-årsjubileum. Tønnessen forteller at flere tusen mennesker var på Slottsplassen i helga, og antar at så mye som opptil tusen personer så railkonkurransen. 

Skulle stått i trappa

Opprinnelig skulle railen stå i trappa, men tidligere i forrige uke ble heller inrunnet flyttet til trappa. Det tror Tønnessen var en bra idé.

– Da slapp vi heldigvis noen alvorlige skader. Folk dro på ganske heftig, og når vi slapp å ha en bar trapp de kunne lande på ble det også lavere terskel for å ta bedre triks, sier arrangøren.

Blant skikjørerne fant vi blant annet Christopher Frankum (landslagssjef i Nor Freeski), Eirik Moberg, Nina Rusten og Magnus Skotte Nøsteng. Det var likevel Anders Sletten som stakk av med den gjeve kongepokalen.

– Blir ikke bedre

– Hva synes du om nivået?

– Det blir ikke stort bedre på et sånt setup i Norge. Vi hadde noen av de beste railkjørerne på brett, og de kjører sånn som de alltid gjør - veldig bra, forteller Tønnessen.

Han forteller at responsen var god. Konkurransen hadde tross alt ett mål: Å gjøre Kongen fornøyd.

– Jeg tror han sa han var fornøyd, og det var målet. Da er vi også happy. Er han glad er alle glade, sier Tønnessen.

Se bilder fra railjamen her: