– Selv om vi hadde en fantastisk vinter med mye snø, kom syden-temperaturer som smeltet vekk snøen. Da temperaturen skulle holde seg mildt fremover så vi ingen annen utvei enn å avlyse. Det ville ikke vært sikkerhetsmessig forsvarlig å skulle gjennomføre en konkurranse. For 2 år siden flyttet vi snø med presenninger, og da var det mer snø enn det vi har i dag, sier gren-ansvarlig Mathilde Friid.

Dette er ikke første året at konkurransen har måtte avlyses grunnet snømangel. Også i 2017 måtte de avlyse konkurransen på grunn av snømangel. Dessverre er det ikke bare frikjøringskonkurransen under Veko som blir påvirket av den spesielt varme våren.

– På grunn av en rekordvarm vår er det dessverre lite snø igjen i fjellet. Det gjør at vi må avlyse freeridekonkurransen ”East vs. West” og skidelen på Horgi ned. Synd men vi har mye på programmet, og når det gjelder snøaktivitet satser vi på en spektakulær Big Air konkurranse på Folgefonna. Det vil også bli satt opp buss tur/retur Voss for folk som ønsker en artig skidag torsdag 28. juni forklarer nest-sjef for festivalen, Joar Wæhle .