Film: The Education of Style
Selskap: Inspired Media

Men nå har Iberg fått i seg nok sopp og weed:
Når ble definisjonen av stil ukontrollert bruk av effekter i Final Cut, som en 13 åring som leker seg gjennom listen av effekter for første gang?
 
Det er lett å bli inspirert av skikjøringen vi får se. «B-dog», Tanner og «E-dollo» er noen av de beste som finnes dere ute. Både Phil Casabon (B-dog) og Henrik Harlaut (E-dollo) har i årevis imponert med sin utrolige kreativitet. Begge to evner å gjøre ting ingen andre gjør. Ikonet Tanner ser også ut til å nyte godt av sine nye kjørekompiser.
 
Eric Iberg sin redigering er et annet kapittel. Helheten er rett og slett irriterende. Utøverne leverer, men mye forsvinner i lag på lag med filter. I Phil Casabon sitt segment er det flere ganger at effektene tar all fokus, og en av verdens mest innovative skikjørere faller i bakgrunnen.
 
Skal du lage en alternativ film så kreves det mer enn en “dazzle”-effekt, sette på noen rammer, litt bildestøy og voodoo i skogen. Det må være gjennomført.

Så hva da med terningkast?

- Jeg er fan av litt skate-aktig og “low-fi” filming. Alt trenger absolutt ikke å være steady-cams og heli. Det finnes mange måter å lage film på. Det florerer av kreative elementer, som gir kreative triks og flere gode vinkler. Da blir det ekstra irriterende at noe som tilsynelatende ser ut som gode filmklipp blir misbrukt som her.
 
Artig å se Tanner tilbake, han stiller med bra kjøring og har lært seg nye triks. Det forundrer meg litt at han kjører reverts på alle switch-landinger og noen klipp virker overflødige. Det er Henrik Harlaut som avslutter filmen, viser et helt utrolig talent og lander flere ting jeg aldri har sett før. Kjørestilen balanserer mellom stålkontroll og det suicidale, og resultatet er veldig underholdende. Dette er også det segmentet i filmen som inneholder mest kjøring om minst effekter og resultatet er mye bedre enn resten.

Utøverene bærer filmen

Filmen i seg selv er verdt å se for B-dog og Edollo, samt noen gode klipp fra Tanner. Som film lider den av svært dårlig redigering. Jeg tror kanskje det kommer som en bombe på Iberg, men essensen i skifilm er skikjøring.
 
Skikjøringen fortjener terningkast 6. Her får du sett finesse på ski i park, i by og på fjellet. Men innpakningen holder ikke mål. I det hele tatt.

Terningkast 3.

traileren: