Av større konkurranser er det kun AFP-VM i Whistler i april som gjenstår for Norges nye slopestylestjerne. Men selv etter ett gull og ett sølv i X Games, akter Tiril Sjåstad Christiansen å gjøre det enda bedre neste vinter, som er ski-slopestylehistoriens første OL-sesong.

– Jeg skal ikke klage, det har vært en helt rå sesong! Nå er det bare å jobbe beinhardt, og gjøre det enda bedre neste vinter, sier Tiril på telefon fra Tignes, hvor hun tok slopestyle-sølv i Euro X Games torsdag. 

LES OGSÅ: X Games-sølv til Tiril

– OL blir stort

– Er OL i Sotsji neste vinters viktigste konkurranse?

– Ja, eller om det er viktigere enn X Games er jeg ikke skråsikker på, men OL er bare hjert fjerde år, og det er jo tross alt OL! Det blir stort! 

Nervøs

I gårsdagens X Games slopestyle måtte Tiril virkelig levere varene i sitt siste run, etter litt ruskete landinger, og en kinkig switch 720, i de to første forsøkene.

– Jeg var veldig nervøs da jeg sto på sart og skulle kjøre det siste runnet. Jeg visste jeg måtte rydde opp etter de to første. Dessuten har jeg ikke fått trent skikkelig på switch 720´en, og jeg landa alltid på nose´n, så jeg safa med en switch 5 i stedet.

Kjempefornøyd

– Er du fornøyd?

– Ja! Jeg klager ikke, det var kjempemorsomt å komme på pallen. Målet mitt var å komme meg gjennom løypa på en ordentlig måte, og jeg fikk en ålreit score, så ja, jeg er kjempefornøyd med sølvet.

– Til slutt: I guttenes konkurranse ble dømminga tema, og du, med blant annet en perfekt 900, ble slått av Kaya Turski, som kun gjorde variasjoner av 540. Hva syns du om det?

– Det har jeg overhodet ikke tenkt på, så for meg er ikke det noe tema.

Årets siste, store konkurranse for Tiril Sjåstad Christiansen er World Skiing Invitational i Whistler 12. til 16. april.

Trykk på bildet for å se Tirils sølv-run fra Tignes: