DOBBEL -T SÅ STILIG: Sigbjørn Tveit sørger for at stilen er inne og vel så det. Foto: Thomas Kleiven

Dobbelfest på Fonna

Også i år er Folgefonna stedet hvor de beste blir enda bedre på ski. Håtveit blir på breen til han skader seg og Sigbjørn Tveit mener parken er på høyde med det beste i USA.
GRUNNTRENING: Ikke se bort ifra at neste sesong blir sesongen hvor Øystein Bråten virkelig tar steget opp i toppsjiktet av verdens jibbere. På Fonna legger han et godt grunnlag. Foto: Thomas Kleiven
SIGRAIL: Rock´n roll med Sig Tveit på railsa. Foto: Thomas Kleiven

– Wow! Gikk jeg for 12ern? Landa jeg akkurat en cab dobbel 12, spør Andras Håtveit seg selv.

Han står på kulen av 3. hoppet i hopplinja på Folgefonna. Her han har stått så mange ganger før i sin søken etter å bli verdens beste skikjører. Denne sommeren er han tilbake. For 11. året. Intet annet sted er bedre egnet når målet er å bli så god på ski som mulig. 

Parkmagi

– Årets trippellinje har særdeles god flyt, sier Emil Fossheim.

Han er ansvarlig for parken på Fonna Glacier Ski Resort og er fornøyd med hoppmulighetene på Folgefonna i år. Han er også særs godt fornøyd med at det onsdag morgen ankom en helt ny Parkbully 600 tråkkemaskin til isbreen, som vil gjøre det lettere å vedlikeholde parken.

Fossheim forteller at parken vil være bortimot optimal om en ukes tid. Årets park starter med en raillinje på toppen som er krydret med små hopp. Deretter kommer en raillinje under fjellområdet som ligger litt annerledes i år fordi det er mindre snø. Denne går i sikksakk ned mot trippellinja. Iløpet av uka vil det i tillegg til denne raillinja komme et hopp med 16 meter flate og god hangtime i dette området. Deretter kommer trippellinja før parken avsluttes med ymse rails og småhopp som er under kontinuerlig endring gjennom sesongen.

Dobbelfest

Nede ved kafeterien inntar Andreas Håtveit og Øystein Bråten lunsj. De er ferdig for dagen selv om heisene ikke stenger før om to timer. Når været er på sitt beste gjør solen snøen for myk mot slutten av dagen. Da er det bedre å spare seg til neste skidag.

– Det har vært en kjempesesong så langt. Været har vært fantastisk, sier Håtveit.

– Shapecrewet gjør en god jobb, følger Bråten opp.

De to kjører mest i trippellinja og har aldri før tatt så mange dobbelflips på sommersnø.

– Fonna er prima som treningsplass og jeg ville ikke vært noe annet sted, sier Bråten som har lært seg høyre dobbel 10. Håtveit på sin side har fått inn nosebutter dobbel 10.

– I år skal jeg være her til jeg slår meg eller til det blir dårlig. Så får vi se hva som kommer først, sier Håtveit som til sammen regner med å være over 6 uker på Folgefonna denne sommeren.

 

Rockeren fra Hordaland

På toppen av parken, med utsikt over Hardanger, står Sigjørn Tveit. 20-åringen fra Voss er her hver eneste sommer. Han kommer hit fordi parken er så god.

– Når det er høysesong kan du bli like god på ski her som i de beste parkene i USA. Bare se på Håtveit. Han har lært seg mange triks på Fonna. Her kan du lære store triks og railsene er helt konge, sier Vossingen som flytter til Bergen til høsten hvor han håper å få i gang en rockekarriere som matcher både håret og klærne hans. Inntil da konsentrerer han seg fullt og helt om å nyte den myke snøen.

– For de aller fleste er det lett å komme seg hit. Den eneste unnskyldningen du kan ha for å ikke komme til Fonna å stå på ski er at du er lei av å stå på ski. Men det er jo en tullete unnskyldning.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse