– Det har vært en veldig trøblete sesong med tanke på penger. Det startet da to av de største sponsorene våre valgte å bryte samarbeidet, og vi har i hele år jobbet med å finne nye hovedsponsorer. Jeg er lei av å lage «midt-på-treet» skifilmer, og et av målene i år var og få et ordentlig budsjett å jobbe med, slik at vi kunne heve nivået noen hakk fra tidligere. Slik gikk det ikke, og Chaoz blir i stedet avvikla, forteller Eivind Aurstad.

En av hovedsponsorene var Sabotage (SB) som ble avviklet i høst.

LES OGSÅ: SB sparka teamkjørerne

Pengesluk

Nå sikter Eivind på filmstudier, etter å ha laget noen av de beste skifilmene i Norge i sju år, uten ei krone i lønn. Målet er å fortsette å jobbe med film.

– Det har vært utrolig vanskelig og få endene til å møtes helt siden dag én. Folk som ikke har jobbet med oss «bak kulissene» har kun sett glansbildet av det å lage skifilm. Vi har det jo utrolig gøy på jobb, og det er nok veldig mange som misunner oss akkurat det. Men det folk ikke ser eller vet så mye om, er alt som foregår når kameraene er skrudd av, og hvor utrolig vanskelig det har vært å få økonomien til å gå rundt. Det er utrolig trist at det har blitt slik, og det har ikke vært noen lett avgjørelse å ta, siden dette tross alt har vært livet vårt siden etter videregående. Men Chaoz har vært et pengesluk, og nå går det ikke lenger, sier Aurstad.

Planen var å gi ut film i høst, og med et nytt prosjekt de hadde stor tro på, så Eivind og Chaoz-gjengen fram til en bra sesong, men slik gikk det altså ikke.

Høydepunkt i Narvik

Dermed ble Head Straight den siste filmen fra gutterommet på Nes. Etter sju år sitter Eivind Aurstad igjen med fantastiske opplevelser og mange nye venner i bagasjen.

– Det har vært mange fine turer og gode opplevelser, og jeg har fått masse gode venner i løpet av tiden med Chaoz. Det blir alt for vanskelig å trekke fra noe definert høydepunkt, men kvelden etter shooten i Narvik for Broken Record er blant de beste minnene, forteller han.

Helikopter, nydelig lys, et svært hopp og en fjord med både tankbåter og i og fjell rundt i bakgrunnen gjorde shooten til noe helt spesielt.

– Jeg syns fortsatt at de shotsa er blant det beste jeg har sett. Følelsen den kvelden var ganske heftig.

DRØMMEDAG: Fra filmshooten i Narvik i 2011. Her er det Thomas Dølplads som bryter seg på.

Film #2 mest sett

Eivind syns det er vanskelig å trekke fram hvilken av filmene han er mest fornøyd med, men ifølge tallene er den andre filmen fra Chaoz den beste. Shoot Me har blitt sett over 100 000 ganger på nett, og er den klart mest sette filmen fra gjengen.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det ble sånn, men det har kanskje noe med tida den kom på og gjøre. Sporten har jo utvikla seg i kjempefart, og ting forandrer seg hvert år, sier han.

Og legger til:

– Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt til å gjøre Chaoz til det det er i dag! Jeg har vært heldig å få jobbe med en utrolig bra gjeng både foran og bak kamera, og uten disse ville vi aldri nådd så langt som vi har gjort. Å lage skifilm er et teamarbeid, og jeg vil spesielt takke alle kjørerne som har ofret helsa, penger og fritid for at vi skal lage film. Jeg vil også takke alle samarbeidspartnerne våre, som har gjort det mulig for meg å ha «drømmejobben» de siste syv årene. Og sist men ikke minst - alle som har sett filmene våre, møtt opp på premierefester og støttet oss i alle år. Takk!