Bråten var eneste deltager på arrangementet, og med seg hadde han fotograf Håkon Jørgensen. Her er 11 av Håkons beste blinkskudd fra det superspesielle hoppet –inkludert Øysteins egne kommentarer.

LES OGSÅ: Bråtens store gjennombrudd 

ALLE BILDER: HÅKON JØRGENSEN

SPESIAL: Øystein utnytter en av de uendelige mulighetene for triks som lot seg gjøre på superkonstruksjonen i Livigno.

– Her kjører jeg en slags pipe transfer, hvor du tar av som i en vanlig pipe vegg, men lander i en motsatt transition. En av de morsomste featurene på Nine Knights slottet. Dette er helt klart et setup du ikke finner i noen parker, og det er veldig kult å få kjøre ting som er helt nytt og annerledes. Trikset er alley oop rodeo 5 japan, forteller Øystein. 

EFFEKTIVT: Gutta kjørte ikke heis, men tråkkemaskin for å få hoppa mest mulig.

– Det var raske laps. Vi hadde to tråkkemaskiner hele uka som lappa oss. Jeg synes det er sinnssykt viktig å få kjørt masse og effektivt for å bra sessions, noe vi fikk på Nine Knights. I år hadde de også oppgradert med tau bak så fikk henge bak. Jeg vil si det var litt bedre enn forrige gang, da vi satt på skjæret foran.

KOMPISER: Svenske Jesper Tjäder spanderer en knoke på sin norske «polare», som svenskene sier.

– Jesper og meg etter en vellykka dag i bakken, sier Øystein. 

DOBBEL: Øystein Bråten er en av svært få nordmenn som har gjort trippelfipp. Han gjorde ikke det i Livigno, men dobbelflipsa hagla.

– Her gjør jeg switch dobbel 900 japan på storhoppet, sier han. 

FILMING: Hoppet var selvsagt kjempestort, særlig hvis du valgte største alternativ. Her flyr Øystein over gap´et, selvsagt med perfekt stil. 

– Den andre kvelden hadde vi en helt rå helishoot, og her frister jeg lykken med en cork 900 tailgrab.

GLOVARM: Fri Flyts nettredaktør har en tendens til stadig vekk å kalle Øystein Bråten glovarm. Men denne gangen mener redaktøren først og fremst peisbålet.

¼ PIPE: Hoppet, eller slottet som gigantkonstruksjonen kalles, er full av muligheter, med trannies, rails, takeoffs og hopp- og landbare vegger overalt.

– Det var en sinnsykt kul quarterpipe i bånn av slottet. Her gjør jeg en flair med mute.

KVELDSØKT: På vei opp med tråkkemaskina på kveldsshoot.

– Vi lagde show for lokalbefolkninga i Livigno den ene kvelden. Masse folk og bra med trøkk. 

NEDTUR: På vei ned fra fjellet etter endt session. Øystein til høyre.

STORFINT SELSKAP: Øystein (i midten) sammen med den svenske delegasjonen med Jesper Tjäder (til venstre) og Oscar Scherlin.

MASKIN: Tråkkemaskina sørger for storfin skyss til topps. Øystein gleder seg til nok en session på verdens mest komplette og varierte hoppkonstruksjon. 

Øystein har en sentral rolle i filmen med de råeste prestasjonene fra Nine Knights 2014: