- Adrenalinrus, Red Bull og GoPro?

GENERASJON FREEERIDE (EP1): Mentor Luytkis og hans læregutt om den andres oppfatning
av «freeride».
USIKKER PÅ TILLITEN: – Fredrik mener vel at jeg svarer adrenalinrus, Red Bull og GoPro på spørsmål om hva freeride er for meg, sier Carl Peder Engeset. Bilde: Christian Nerdrum

Fredrik Luytkis (42) og Carl Peder Engeset (17-18) reiser til Strandafjellet skisenter. De to har kjent hverandre i fler år, og selv om læremester Luytkis har hatt mange anledninger til å forme Carl Peder Engesets syn på skisporten de begge bedriver, har de ikke helt tillit til oppfatningen de har om hverandre. I denne episoden snakker de om freeride; begrepet og livsstilen. Hvor ulikt er det mulig å beskrive freeride, og er definisjonen egentlig så forskjellig?

LES OGSÅ: Strandafjellet har fått en halvmeter nysnø

LES OGSÅ: Oppdal-snøfesten fortsetter

LES OGSÅ: Bli like god på ski som Supervention-Finseth

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (18) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour ,VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.

Følg med på friflyt.no annenhver fredag fremover og se nye innslag av Generasjon Freeride

Annonse
Annonse
Annonse