FOSSEMANNEN: Mathias i aksjon på Callaghan creek. Foto: Evan Garcia.

Reisebrev fra Fossemannen

Elvepadleren Mathias Fossum har sendt oss en liten rapport fra sine eskapader i Canada, sammen med noen av verdens beste padlere.
TRIPPEL: Mathias i trippeldroppet på Rodgers Creek. Foto: Evan Garcia.

De siste dagene har Mathias surfa den legendariske tidevannsbølga Skookomchuck, etter et par uker med brattpadling og store fosser i British Columbia. Mathias har allerede satt ny personlig høyderekord (20 meter høye Sutherland Falls), og knekt både nesa og padleåra.

– Jeg møtte Fred Norquist, Ryan Lucas og Evan Garcia i Revelstoke på østsiden av BC. Etter en uke der dro vi til Squamish/ Whistler-området hvor vi har vært fram til nå, og teama opp med Rush Sturges og Tyler Bradt. Vi har padla elver av ulik karakter og drukket øl av ulik karakter. Har hatt nærmest nærkontakt med bjørn, og sol og 25-30 grader siden jeg kom. Vi skal være surfende på Skookbølga fram til fredag, så skal gutta skal på på fest i statene. Har funnet øvrige lekekamerater etter dette, så mer padling skal det bli. Fossemannen svømte for øvrig stygt og mistet åra her om dagen, så han har måttet ta den tunge veien og konvertere til høyreåre. Triste greier, forteller Mathias i en e-mail til Fri Flyt.

Til info: Norquist og Garcia er gutta bak BombFlow-TV, Rush Sturges har laget tidene beste padlefilmer i Dream Result og Frontier, Tyler Bradt er verdensrekordholder, og Fossemannen er Mathias sjøl (omtaler seg selv i 3. person).

– Hvordan er elvene du har padla?

– De minner om Norge, med dype og håpløse juv og kaldt vann. Men jeg synes fortsatt padlinga i Norge er morsommere, med større tetthet og bedre kvalitet på elvene.

Mathias henger godt med de amerikanske superstjernene på elva, men han har nok litt å gå på i forhold til kveldsaktiviteter. Amerikanerne også er glade i øl, og dette får betydning for Mathias´reisebrev:

– Beklager lite utfyllende reisebrev, men jeg blir avbrutrt av stadige drikkeleker her, sier han.

Og det ble det siste vi hørte fra Fossemannen i Canada i denne omgang.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse