Raundalselva er kjent som en padleelv i verdensklasse.

Kajakkpadler fryktes omkommet

En kajakkpadler er savnet i Raundalselva på Voss. Letemannskapene har søkt i hele kveld og sjansen for å finne den savnede i live blir stadig mindre.

Mannen skal ha vært med i en gruppe på fire utenlandske padlere. I følge Bergensavisen har padleren først satt seg fast, og han ble tatt av strømmen da han forsøkte å komme seg løs. Politiet ble varslet av mannens kamerater klokken 18.28.

 – Kamerater har lett, men ikke funnet ham, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Terje Hilland til BA.no tidligere i kveld.

Senere ble et redningshelikopter, mannskaper fra Brannvesenet, Røde kors og Voss raftingsenter satt inn i søket i elva fra Voss sentrum og oppover mot Palmafossen.

– Vi har sendt to dykkere med helikopter. Vi har også to på vei i bil i tillegg til at Voss brannvesen er sendt ut, sa Arne Rikstad i Bergen brannvesen til BA.no.

I følge avisa Hordaland er mannens hjelm funnet, noe som ikke er et godt tegn. Etter å ha lett hele kvelden frykter redningsmannskapene nå at han er omkommet.

Den savnedes nasjonalitet er ikke kjent, men bilen som de fire padlerne kjørte er britiskregistrert.

Det er for tida høy vannføring i elvene på Voss, noe som gjør padlingen farligere og redningsarbeidet mer krevende. Ekstremsportveko starter på søndag, og mange elvepadlere er i området. Raundalelva har i det siste vært i søkelyset på grunn av kontroversielle planer om kraftutbygging.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse