Diskusjon av artikkel: Høyest i verden

såååå sjukt!

hoi.

Vanvittig!!!!

...VANNvittigcool

Tihi, så morsom jeg er....wink

Jæven hårrå, han stikkan uten å svømme. Endelig en ordentlig rekord! Fegt rått, håper nesten denne rekorden står ei stund..


Redaktør, friflyt.no
fwa

Wow....

Synes ofte det er vanskelig å skille mellom stunt og det å beherske en sport.

Tore Meirik har et godt poeng her. Men; at "han stikkan uten å svømme", var ikke det litt flaks?

Steike. Drøyt spør du meg. Lurer på om han føler for en hit til på den? smile


mvh Sverre

Om det er bare flaks eller ikke er vanskelig å si. MEN; Tyler har faktisk skrevet en mastergrad om hvor høyt frittfall et menneske i kajakk kan tåle. I tillegg har han jobbet med et "cable-release-system" som skal gjøre implosjoner av skjørtet umulig.
Dermed vil jeg si at rekorden er fortjent, i motsetning til en viss brasilianer som falt utfor, landet på hodet og kom spaserende ut bak fossen...

Det er jo bare helt sykt da! I'm amazed!

Fy søren! Syykt!

Store baller. Kan han padle også eller er det høyden på fossen som teller?

Åja, utvilsomt en del flaks ja, men det er nokså lett å se på filmen at Tyler gjør det meste riktig. Av alle i verden som kunne gjort akkurat dette, ser Tyler Bradt ut til å være den som trenger minst flaks for ikke å svømme (eller knekke ryggen...). Den store forskjellen i forhold til forrige mann i Brasil, er at brasiltullingen tucker alt for tidlig slik at han gjør en slags frontflip og lander på hue. Tyler Bradt gjør ikke det, og lander sannsynligvis nokså perfekt. Samtidig ligger det utvilsomt gode og riktige vurderinger bak stuntet, jfr. masteroppgave i "How high can you huck" + spesialgreier på trekket som hindrer det i å poppe.

Og til slutt: Nei, dette stuntet er ikke særlig vanskelig, de aller fleste klarer å padle utfor kanten, men å gjøre det uten å få ei skramme og sitte med et sikkert smil i båten etterpå, er ikke alle forunt å beherske nei.


Redaktør, friflyt.no

Det var en del ironi i utspillet mitt. Enn ser første åreblad han setter i vannet at han kan padle, men det er ikke det som er poenget mitt. Det jeg vil frem til er at etter han så kommer det X antall idioter som vil gjøre akkurat det samme for det gikk så bra med han første og det vil gå bra med de også. Kanskje med unntak av en og annen som brekker ryggen.

Tøfft var det, men langt mer idiotisk enn den sesongstarten som Mariann hadde stripa hjemme og som hun ble slaktet for.

Det er i utgangspunktet 2 faktorer som ligger tilgrunn for at slik galskap/kalkulert risiko går så bra som det gjør.
Retardasjon og downtime.
Lande riktig er helt klart noe som krever skills, downtime er det andre forutsetninger som styrer. Utformingen av foss, bunn osv..

Så for å finne ut om dette er et stunt eller om det er å beherske sporten burde han jo gjøre det en gang til... slik som man beviser fysikk forsøk.

Uansett helt sinnsykt, og håper vedkommene fikk det han var på jakt etter.

Youngboaters hadde sin første samling for året på Hønefoss i pinsen. I tillegg til Mariann S og Tyler C som er hovedinstruktører, hadde vi gleden av å ha Tyler Bradt og Ian Garcia innom på fredagskvelden. De fortalte litt om hvordan de jobbet med padling av høye fosser. Mitt inntrykk er at dette er noe de gjør på en seriøs måte, mye trening og vurderinger som ligger bak. Dette er ikke to tullinger som hiver seg utfor alt de ser smile Ja, man må jo være litt på kanten - men det er ikke noe nytt på dette nettstedet enten man padler, klatrer, sykler eller hopper .......

Spørsmålet blir om presse, utøverne og padlemiljøene klarer å formidle denne planleggingen og disse forberedelsene.
Dette er jo helt klart store forbilder for mange padlere, og blant dem er det lettere å finne noen som "bare hiver seg utfor". Det kan være unge utøvere som ikke skjønner hva som kreves av trening for et slikt stunt, og tror det er greit for de har sett det på video.
En oppfordring til alle som vil padle fosser: Begynn i det små, og øv.

 
Annonse
Annonse