LEKESTOVE: Der de fleste padlere hakker tenner og blir svett på panna koser Bomb-Flow gutta seg som om det var pizzakveld med familien. Her er Evan Garcia i dobbeldroppet i Teigdalselva.

Bomb Flow-TV i Norge!

Værsågod, her er den første av to vanvittige Bomb Flow-TV episoder fra Norge! Først ut er episoden Lost in Voss, og vi har tatt en prat med sjefen sjøl, Evan Garcia.
GOOD LOOKING: Fossemannen Mathias Fossum.

At Norge skrytes opp i skyene av dedikerte elvepadlere begynner å bli en vane, men vi nordmenn er bare nødt til å la oss sjarmere av Evans voldsomme engasjement etter sin første tur til verdens beste padleland. Amerikanske Evan Garcia er utvilsomt en av planetens tøffeste elvepadlere, og han har reist land og strand rundt i flere år for å finne de feteste fossene og elvene.

– Guttedrømmen ble oppfylt

– Norge i sommer var mitt livs beste tur. Vi hooka opp med Mathias Fossum som guida oss rundt i det fantastiske landet deres. Jeg trodde jeg var i en nasjonalpark hele tida. Norge er sinnssykt vakkert, og det er fete elver absolutt over alt. Hva mer kan man ønske seg, sier Garcia til Fri Flyt.  

– Hva var høydepunktene?

– Jeg fikk padla to fosser som jeg har drømt om siden jeg var en liten unge. Det ene er Flemmings dropp på Rauma, og det andre er dobbeldroppet på Teigdalselva. Ganske fantastisk å få padlet fossene jeg så på film og drømte om da jeg var en liten tass.

Store ting

Flemmingfossen i Rauma heter egentlig Purkhola, og er et dropp på ca 20 meter, med massiv vannføring og ei linje som slett ikke er enkel. Fossen ble padlet for første gang av den legendariske norske padleren Flemming Schmidt, som i dag heter Vatne til etternavn, i 2001.

Dobbeldroppet i Teigdalselva har vi tidligere laget en hyllest til her på friflyt.no. Det vakte stor oppsikt i padlemiljøet da spanjolen Aniol Serrasolses satte en haug fete freestyletriks i dobbeldroppet i sommer, og det får du selvsagt se i dagens Bomb Flow-TV episode. Du får også se den fjerde runden hans, da han traff en stein i første del og pådro seg et brudd i ryggen.

Voss først ut

– Jeg visste at Norge kom til å bli sjukt, men verdens beste? Det ante jeg ikke adet var før jeg kom dit, sier Garcia.

– Dere fikk så mye materiale at det blir spredt over to episoder. Hva må vi vente til neste episode for å få se?

– Den andre episoden viser alt vi gjorde utenfor Voss, altså fra Telemark og opp til Otta. Høydepunktene der blir padling i alle fossene i Ula, alle fossene i Eidsåa og Flemmingfossen i Rauma. Sjuke greier!

– Til slutt: Kommer dere tilbake til Norge?

– Det er ikke mye å lure på. Svaret er et soleklart JA!

Vi tar også med at et par norske råtasser får noen sekunder med fame i episoden. Både Erik Martinsen, Martin Vollen, Mariann Sæther, Benjamin Hjort og Mathias Fossum er med.

Her er den første av to Norge-episoder av Bomb Flow-TV, Lost in Voss:

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse