Værvindu!

Etter to uker med værventing, dro K2-gjengen endelig på fjellet igjen søndag. Nå er klatrerne fordelt på camp2 og camp3, og skal jobbe seg videre oppover i dagene som kommer.

Sist oppdatert 12. juli 2005 kl 10.36
Fra camp2.
Fra camp2.

Det ble en sen start mandag etter at gjengen hadde gått i 13,5 timer helt fra basecamp til camp2 søndag, med 7 kilo fellesutstyr på ryggen i tillegg til personlig utstyr.

Spennende i høyden

Etter værmeldinga å dømme ser det ut til at vi får en liten periode, på 4-5 dager, med bra vær. Dette lover bra for videre progresjon, melder klatrerne i dagboka.

Målet er å etablere en camp på 7300-7500 meter før uværet setter inn igjen.

– Det blir utrolig spennende å komme seg så høyt på fjellet, selv om det nok kommet til å gjøre litt vondt også. Me glede oss alle som unger, skriver Trym Ate Sæland.

Masse snø

Veien oppover var veldig tung, det har snødd de siste 10 dagene og førstemann må lage spor og brøyte vei. Alle tauene er nedsnødd og må graves frem etter hvert som man klatrer. Trym meldte over radio at Cecilie og Sigurd har gjort en super jobb. De har for et meste gått front og gjort hovedjobben..

Etter at alt felles utstyr var lagt igjen i camp 3 mandag, returnerte Sigurd og Øystein til camp 2. Dette var etter solnedgang og basecampmanager Per Henry kunne følge hodelyktene deres på ryggen ned mot camp 2 hvor de var fremme 20.30. Tirsdag er dethviledag i begge campene. Klatrerne slapper av, drikker masse og samler energi til i morgen.

Publisert 12. juli 2005 kl 10.36
Sist oppdatert 12. juli 2005 kl 10.36
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen