TIDKREVENDE: Fallskjemulykken i Simadalen skjedde i 16-tiden, men amerikaneren ble ikke hentet ut av Sea King-helikopteret før halv åtte i kveld. Bilde: Christian Nerdrum

Svart dag på Voss

En amerikansk fallskjermhopper styrtet i døden under Ekstremsportveko.
HELDIG: En hangglider-pilot krasjet rett i nærheten av Hangursbanen på Voss. Vedkommende skal ha brukket begge armer. Bilde: Christian Nerdrum

Ekstremsportveko sørger over amerikaneren som mistet livet i en fallskjermulykke i Simadalen onsdag ved 16-tiden. Mannen, som skal ha vært erfaren, var sammen med seks andre utøvere da ulykken skjedde. 

- Han landet i eller ved en elv i et juv. Det er uklart om noen kom frem til mannen før Sea King-helikopteret hentet ham ut i 19.30-tiden, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt. 

Ekstremsportveko hedret den avdøde med ett minutts stillhet i forbindelse med kveldsprogrammet under festivalen på Voss. 

Fallskjermmiljøet på Voss mener det er viktig å fortsette med programmet som planlagt. 

Ekstremsportveko fikk en tøff start på arrangementet, da en 20 år gammel britisk elvepadler forsvant i Raundalen på lørdagen i forkant av Veko. Søket etter mannen pågår fortsatt, og det er ikke håp om å finne ham i live. 

I går (onsdag) var det dessuten to andre luftsportulykker på Voss, hvorav begge krevde innsats fra redningsetater. Onsdag formidag kolliderte en paraglider i et tre like nedenfor Hangurstoppen. Mannen kunne gå uskadet ned fra fjellet. Omlag en time senere kolliderte en mannlig hanggliderpilot. Også dette i nærheten av Hangursbanen. Vedkommende skal ha brukket begge armer. 

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse