vestlandet

Vi er to kamerater som skal til vestlandet i midten av midten / slutten av juli. skal ha skiene på taket og se om vi får kjørt litt på fonna, selv om antageligvis forholdene er håpløse der da (?).

vi har eget klatreustyr, men vi er begge i nybegynnerfasen. bare lurte på om noen hadde noen tips til noen morsomme vegger, eller buldremuligheter i nærheten. skal så langt som til bergen, så vi er fleksible. takker for alle forslag.

at det er så ille på fonna i juli, skjønner du. litt annen type kjøring og terreng enn på stryn, så fonna klarer som regel å holde oppe en god del lenger enn på stryn. fordelen er at all kjøring skjer på breen, og den forsvinner ikke... men, litt blåis innimellom kan nok dukke opp.

klatring vet jeg lite eller ingenting om, men er dere først i bergen er det visstnok flott klatring på f.eks sotra...

..er fine vegger hvor vi har muligheter til enten å klatre på topptau, eller hvor det er bolter i fjellet fra før, så vi får brukt egne slynger. kiler og slikt har vi ikke.

karakterer ser jeg veldig mye at det ligger på 6 og 7 og slik, og det regner jeg med blir altfor vanskelig. men hvis noen har noen gode nybegynner tips til vestlandet generelt, og bergen spesielt tar jeg vel i mot alt.

er det også fin klatring. alltid masse folk der når det er fint vær, og det er fester for topptau og sliktno...

dessuten genial beliggenhet rett ved sjøen, så blir det for varmt i veggen er det bare å løsne tauet og hoppe i havet!

når du først er i området rundt fonna; absolutt vel verdt et besøk. Odda har også områder for både klatring og buldring.
Helleneset er en fin ting så lenge man er alene.

God tur!

Det finnes fine topptau ruter i Fjellveien mot Fløyen, på Sotra er det et spennende felt og ellers over alt!! Kjøp en klatre guide og spar tid!!

Alternativt still spm på forumet hos bamboosh.com, lokale gutter som klatrer og kjører skiwink God tur!!

 
Annonse
Annonse
Annonse