utstyrshjelp

Hei... i hele fjor fotograferte jeg med et nikon fg 20 som er et helmanuelt kamere funker greit men er mer keen på et ordentlig speilrefleks digetalt kamera. har lurt litt på canon 350d. lurer på om noen har noen andre anbefalinger. er det noen som har noen gode anbefalninger på eventuelle objektiver?

Når det kommer til digitale kameraer er det veldig enkelt slik at du fr det du betaler for. Jo mer penger du er villig til å betale for kameraet, jo bedre kamera får du. Men husk på at det er ikke kameraet som avgjør om bildet blir skarpt etc. Det er det objektivet som avgjør. Det er med andre ord ofte bedre å bruke penger på gode objektiv(er).

Har 350d, funker helt bra. Enkelt og greit og bruke, og gir gode bilder. Koster heller ikke for mye. Kommer ann på hvor kresen du er, og hvor mye bilder du tar. Nå er jo canon også kommet med et nytt 30d, et meget bra kamera. vidreutviklet på 20d som har fått mye skryt.
Hør med en forhandler, de har som regel god peiling.
og som tidligere nevnt. Mye av bildet avhenger av objektivet, og det er er pengene går.

Hei, hadde selv en Nikon FG20 med motorfremtrekk for 15 år siden. Har tatt mange bilder med det. At du nå ønsker å bytte til digitalt forstår jeg godt.

Digitalt gir deg større frihet, og fremfor alt større muligheter. Men det er forsatt slik: shit in shit out!

Slik jeg fårstår deg så ønsker du et digitalt SLR som gir deg så mye som mulig for en akseptabel sum.

Jeg har selv kjøpt brukt i mange år, og det anbefaler deg deg å prøve. Da kan du få et virkelig godt kamera for en 4000-5000 kroner. Selv solgte jeg akkurat en strøken Nikon D70s for 5000 på foto.no. Og det er flere der.

Canon eller Nikon, det er et valg du må ta. Selv er jeg Nikon mann, men det spiller ingen stor rolle lenger. Det var en stund at alle skulle ha Canon da de ledet litt med sin brikke teknologi og autofokus, men dette er et ikke tema lenger etter min mening.

Jeg tror du ville ha blitt svært glad i et kamera som Nikon D70/D70s eller tilsvarende prisklasse i Canon.


mvh Sverre

Hva er bruksområdet ditt? Hva er budsjettet ditt?

Alle dSLR på markedet er bra kameraer. Selv de billigste modellene vil tilfredsstille de aller fleste behov. Verre med optikken - der er det mye billig dritt man kan styre unna. Det er selvsagt mulig å bruke vanvittig mye penger på fotoutstyr, men det er lettere å gi tips & råd dersom man vet hva bruksområdet er og hvor stort budsjettet ditt er. Kanskje det viser seg at et dSLR ikke dekker behovet ditt?

 
Annonse
Annonse
Annonse