utendørs klatrekurs

har klatret en stund inne, og vil nå begynne å bevege meg ut. er da interessert i klatrekurs utendørs, helst i nærheten av osloområdet. vil primært klatre på bolter i første omgang, så det er denne typen kurs jeg er ute etter.

Det avholdes kurs i fjellklatring hver eneste dag under Fjellfestivalen, som avholdes på Åndalsnes, i romsdalen 6-12 juli 2004. Videre arrangeres det diverse klatreturer på ulike fjell, og med forskjellige rutevalg.

Men jeg skjønte ikke helt hva du mente her. Har du klatret inne en del så kan du vel forhåpentligvis de fleste knuter osv, mens du sikkert nok har klatret på led også inne. Hvorfor skal du ha et nytt kurs for å klatre på tilsvarende bolter som henger ute? Bortsett fra at du må smelle inn noe som ligner på en slynge med et par karabinere på er det vel forferdelig mye av det samme.

jeg også. men jeg så på bergens klatreklubb sidene og der stod det eget kurs for klatring på bolter ute. det stod at dette passet for de som hadde klatret en del inne, men aldri/sjelden ute. tok for seg nye aspekter for å klatre utendørs.

jmf.
http://www.bergen-klatreklubb.no/info/kurs.htm
(høyre kollonne)

siden jeg var en liten gutt, og på den tiden fantes det få klatrekurs. Vi lærte oss knuter av noen eldre "rutinerte", og lærte oss litt etterhvert. Men høres på meg ut som at de skal melke penger av folk. Hva skal de fortelle da?

Det kan være lengre avstand mellom hver av boltene, ruter kan ofte være lengre enn innendørs-veggene, det finnes noe som heter taudrag? osv osv ..

Enig i han over... hva skal de lære om bolte-klatring? Det er nok liten vits i å gå på et ute-kurs når du har klatret endel inne. Det må i såfall være for å lære å sette topp-anker. Ute-klatrekurs er jo svindyre. Da hadde jeg heller brukt pengene på 10 quick draws... Dra en dag på cragget med noen som har klatret litt ute så er alt fett......

Ja nå har jeg jaggu meg hørt det også. Tydelig at det er noen som vil tjene penger på den stadig økende trenden som er knyttet til klatring. Er vel ikke lenge før noen skal guide deg på stien til cragget også for å tjene penger....

Ikke alle som skjønner at;

Hvis det regner, kan det bli sleipt. Da må man passe seg.

Noen steiner kan være ganske så skarpe, i motsetning til de ganske så nydelige innetakene. Da må man passe seg og ha med plaster til fingertuppene.

Ute er det få plasser det finnes store klumper skrudd fast i veggen. Man må se seg pent nødt til å benytte formasjonene som finnes i veggen.

Sånn. Da var kurset vel overstått. Husk kalk, gul sportsteip og snus.

Det må da være et sted på internett med tips om klatring ute.. Kan ikke skjønne at man skal trenge noe mer enn litt utstyr, noen tips og sunn fornuft?

Idioter. Lykke til, og takk til Darwin for forklaringen på dette.

 
Annonse
Annonse
Annonse