topptur over 4000moh

Har veldig lyst til å kjøre ski fra en 4000metring i vinter. I den forbindelse lurte jeg på om det er noen som kan anbefale noen forholdsvis lette topper? Har tenkt på Allainhorn, MB du Tacul eller kanskje noe i Monte Rosa Massivet. Det er risky å bevege seg på breene så tidlig på året så derfor bør det ikke være så teknisk. Dessuten er jeg ikke noen hardcore alpinist. Dette blir i Januar/Februar..

http://www.ii.uib.no/~petter/mountains/alps_4000.html

Hva med Mont Blanc, normalveien?

Men det er kanskje litt risky med reisen dit? Særlig dyrere enn alpene bør det ikke bli uansett. Men der i området er det Catskiing til godt over 4000 meter og noen heiser... Hørt det fra noen finner som hadde vært der nede. Elbrus er vel høyeste toppen i Europa også mener jeg...

Takker for svar. Men, nå er ikke Elbrus (5642moh) og Mont Blanc (4810moh) akkurat det jeg tenkte på. Målet med en slik tur som jeg leter etter er ikke å stå på toppen av Europa eller Alpene. Men, å få fet skikjøring fra høyalpine fjell uten å jobbe rævva av seg med akklimatisering og dagesvis med klatring i fjellet. For å si det enkelt: Hva er de letteste 4000-meters toppene i alpene? Noen som har noen erfaringer med skikjøring fra slike topper som de ønsker å dele?

dette er ikkje lang trasking huskar ikkje heilt kor høgt det var men det er ikkje så jævla langt å gå frå øverste heis

Letteste er Breithorn. Gondolbane opp fra Zermatt til ca 3800 m.o.h. Derfra ca. 300 høydemetre.. Fin akklimatiseringstur, men hvis du først drar til Alpene bør du greie noe bedre enn bare den!!

ca 400 høydemetre. Ikke så mye uansett..

er dei mest tilgjengelige 4000m toppane. du når opp til 3500 med heisen på Kleine Matterhorn (Zermatt) og går dei siste 2 timane til breithorn. Flott fjell men enkelt å nå og få valgmuligheitar for nedkjøringa. Alalinhorn er også lett å nå fra heisen, (Saas-Fee) men mindre fint.

Mont Blanc du tacul er ganske bratt å nå så det kan bli riski med nysnø, dessuten må ein vera sikker på at bresprekkene er trygge.

Mont Blanc er best på ski fra Plan d`Aguille, (mellomstasjonen på Aguille du Midi) derfra går ein til Grand Moulet hytta. Derfra er det ein lang men grei tur til toppen, men du må setta skia igjenn ved ca 4400moh, å kjøra ski ned igjenn toppryggen er ikkje trygt. Ellers så går det jo og an å droppa heisen og gå heilt ifra dalen, turen blir mest minneverdig med sine 3800 høgdemeter på den måten....

Sjekk ut denna linken: http://www.skirando.ch/ viss du ikkje kan fransk eller italiensk eller tysk kan du få google til å oversetta sida men ver obs det blir noen feil.

Denne er 4215 og heisen tar deg til 3550. Gir en tur på 3000 høydemeter ned til Alagna det... smile

..den letteste toppen å gå på i europa finner du i grand paradiso i de italienske alper...

...er ein veldig flott og lett tilgjengelig topp, men den krever noe klatring og er betraktelig lenger enn for eksempel Breithorn som er ein snøbakke på 281 høgdemeter frå Kleine Matterhorn.

takker for gode svar. Tenker jeg i allefall skal få kjørt ned fra Breithorn og Allainhorn i vinter. Sjekk bilder, rutebeskrivelser og liknende på www.summitpost.com.. Mye snacks og flotte topper fra hele verden. Jada nå gleder jeg meg max til vinterens alpeferie, sveitsiske toppturer og shitloads av pudder. rock on!

-

 
Annonse
Annonse
Annonse