topptur i Trondheim-området

Noen som vet av noen topper rundt omkring i Trondheim som fungerer å bestige? Kommer til å bruke randonee
utstyr.

Hvis du har bil så...
Dronningskrona, Rutén, Sylene, Gråkallen, Tyholt-tårnet m.m

tyholt tårnet faktisk

Heisann!
Er vel strengt tatt bare et spørsmål om hvor langt du er villig til å kjøre.
For dagstur fra Trondheim er nok det nærmeste området Todalen (2,5 timer å kjøre), Oppdal/Dovre, Innerdalen (3+ timer), Sunndalen, 3 timer.
Dersom du legger inn overnatting er det fine områder i Øksendalen, Eresfjorden, Romsdalen/Isfjorden/Innfjorden.
Kan sikkert komme med hundrevis av tips, men du får heller ta kontakt igjen og spesifisere nærmere.

Hvilke topper er fine å bestige i Todalen?

Tja. Har bare vært der en gang, men det er jo i grunn bare å se på kartet. Eksempelvis kan jeg nevne Grinaen, Snøfjellet, Skjerdingfjellet, etc.
Stikk inn på Kårvatn og ta en prat med Gudmund. Han kan helt sikekt gi deg noen fine tips.

Innerdalen: Har bare vært der og klatreet om sommeren, og ser for meg et utall sinnsykt bra turer der. Er Innerdalshytta åpen hele året? Går det an å få kjørt inn stæsj til hytta?

Kongskrona og dronningskrona går man til fra parkeringsplassen, så det er ikke noe problem.
Tror det er mulig å bo på hytta hele året. Har selv bare teltet der inne. Det er en fyr som bor der inne hele året og som kjører scooter. Mulig det går an å få til en deal med han slik at han frakter inn utstyr, hvis ikke er det bare å ta skia fatt (tar ca. en time å gå inn). Mye heftige renner etc. i Innerdalen. Begynner vel å dra seg mot sesong der inne nå når snøen får satt seg.

Masse topper i Sylmassivet, 1 time og 50 min kjøring fra trondheim. Kjempe fint smile

ar aldri vært der på ski, men de ser fine ut. Hvordan er det med innmarsj. Mye flatgåing før man kommer til foten av fjellet eller? Det er jævlig kjipt på tungt og høyt utstyrsmile

var på dronningskrona i helga. Kjempefin tur, men det var blitt ganske hardt. Slik det ser ut på værmeldinga skal det bli varmt og lite/ingen nedbør. Da blir det slusj og vårsol.. Og det er jo slettes ikke så værst. sjekk bildene fra turen på tollmuth.com

På vinterstid er det ikke vei inn til Sylmassivet fra norsk side; dvs ca 2 mil med flatagåing...Men hvis man kommer seg det stykket inn åpner det for masse fin kjøring rett ved Nedalshytta. Har vært der på sommeren når veien inn dit er åpen, og da er det fine turer på vårsnø.

Det beste er gå inn fra svensk side. Kjør til Storulvån og snørekjør etter Vesla eller scooter inn til Sylstasjonen. Derfra er det bare å velge å vrake. Kvalitetshøydemeter med en gang. Har etpar freske linjer du kan prøve deg på der smile.

Mye gode tips her som vurderes.
Selv har jeg spekulert mye om det finnes noen gode ruter rundt Oppdal, eller mellom Oppdal og Hjerkin. Snøhetta feks, er det en bra tur? Finnes det noen som har noe erfarin her?

Ta bilen å kjør via oppdal, opp drivdalen til kongsvoll. her parkerer du. kjøp et kart på restauranten og sett kursen mot reinheim. en av turistforeningens hytter i foten av snøhetta. her er det skikkelig rått terreng, og bare noen timer opp til hetta, hvis været tillater det. god tur. Hvis ikke må også FOSENALPENE anbefales. Ta ferge fra flakk til rørvik og kjør inn til hogstdalen. Fet backcountry rundt det lille skitrekket. bruker å ligge mye snø i innlandet på fosen. flott og urørt! ca 2 times tur.

 
Annonse
Annonse
Annonse