staur/ståkk/pinne

Det jeg lurer på er om det går ann å stå på telemark på "gammlemåten" med einar staur, (har carving ski og plast sko) Har en bror som sier det er sinsykt kult. kan noen forklare hvordan det skal gjøres.

takker for svar!

Det bør gjøres med senket blikk og flau smak i munnen, akopagnert av rå latter fra eventuelle tilskuere. God ide for et utdrikkningslag.

Dette er en glimrende øvelse til å komme i riktig posisjon, kante skiene, vinkle knærne riktig og i tillegg er det kult.

ikke gjør det, det gikk an fo 10 ar siden

Nå fikk jeg hakaslepp. Begynner snart å grine kjenner jeg.

Fin øvels for å tren teknikk, men prøv å unngå de mest folkerike bakkene! Viktig at telemarkere ikke går i nostalgifella igjen! Det er en grunn til at utviklinga gikk videre!

Du bør helst gni den inn med Vaselin.... da blir det smoothere..... ikke noe som en Staur..... Tjo ho Langt opp i Hakkadalen....

Seriøst, drit i hva folk sier og stå med staur du.... nesten like fett som "Slalombukser fra 70 tallet" eller "Burton Cruiser"....

ahaaiiii????

Skjønte at jeg tok feil når du nevnte slalåmbukser fra 70-tallet. Beklager. Nstlgi ruller, for ting sm bare trenger å se fett ut.

Bruker faktis å ta noen runder i bakken med stavene samla. Det funker ca. som ei gammel staur og er sinnsykt tøft til ei avveksling. Prøv også uten staver, da får du kanta skikkelig!

når de kjørte med stokk i gamle dager så hadde de stokken på utsiden/nedsiden når en svingte. Dette fordi de kjørte med en motvridnning for å få best mulig balanse. I dag med det utstyret vi har så kjører vi IKKE med motvridning. Med andro ord så blir det litt feil å bruke stokk. Du må da i såfall ha den på innsiden når du svinnger.. hvis du skjønner hva jeg mener.. Kjør gjerne med stokk, men da hellst uten high-tech klær og sko.. - Går ikke helt i sammen..

er faktisk rett betegnelse, altså ikke stokk/ staur/ kjepp

brenn! brenn!

det var også det jeg tenkte at plast sko og carving ski ikke går helt sammen med gammlemåten

Ta m dæ øksa å motorsaga opp i skauen. Finn dæ den største bjørka av alle...
Hugg den ned å kvist den, før du bruke den som stav til telemarkkjøring på gammelmåtn!!!!!!!

Det har jeg alerede gjort bare at jeg ikke tok bjørk men einar.

Du er herved anmeldt! einer er fredet! du skal være glad du ikke har lagt igjen mailadressa di.

 
Annonse
Annonse
Annonse