speed is your friend

er det andre her inne som meinar att fart er eit must for og kjøra bra på slalomski(fatskis)?

Ha de beilla se for de gut?

utrykket "Speed is your friend" brukes ofte om å kjøre, krysse eller fjerne seg fra skredutsatt område, brefall, krysse sprekker osv. hvor farten er avgjørende for å minske eksponeringen for de objektive farene. hverfall slik jeg har hørt det. Hastighet på kjøringen har vel lite med om farten er din venn eller ei??

Det jeg legger i uttrykket er at all manøvrering på ski går lettere hvis du ha en viss flyt i kjøringen. Kjører du bratt, er det lettere å ta neste sving hvis du har litt fart ut av den forrige enn hvis du står stille. Det samme gjelder skogskjøring. Har du litt go" flyt gjennom trærne.
En annen grunn til at "Speed is my friend", er jo at det er morsomt når det går fort og man kanskje ikke har helt 100% kontroll.
Keep the flow

Kjempegøy å ikke ha kontroll. Særlig når det plutselig står en unge rett under hengkanten og du ikke klarer å styre unna. Dust

ungen som står under hengkanten har fått dårlig oppdragelse, det er alt som er å si om den saken. man skal ikke stå der!

dra på, alt blir fetere når farten stiger!

så det så...

Men unger er ofte bare barn..Er ikke alltid like rasjonelle. Regel nr.1 er uansett at den som kommer bakfra har ansvaret. Ta en prat med de som har kjørt ihjel eller lemlestet andre mennesker. De angrer sikkert ikke på at de var så jævla tøffe og dro på no sinnsykt.

Klart han har fått dårlig oppdragelse hvis han står under hengkanten, men du får like fullt skylda hvis du kjører på han. Men for all del, fart er kult, men vennligst skad deg sjæl og ikke meg!

det er klart det ikke er spesielt gøy å hakke opp en liten, uskyldig femåring med hakkete stålkanter og spisse staver, vi vil jo ikke det!

men jeg nekter å skli sakte og sneglende ned bakken... løsningen blir jo å dra på desto mer off piste, der er antallet småttiser lavere uansett! da kan jo småtassene sitte hvor de vil i bakken?

speed is your friend, det er sikkert.
men bare der som det er forsvarlig da.....
uten fart på skia (spesielt ski med stor svingradius) blir det bare vinglete

 
Annonse
Annonse
Annonse